Gazete Vatan Logo

EBA kurs sistemi hangi hizmetleri sağlıyor?

EBA kurs sistemi eğitim sistemimizde önemli bir noktada bulunuyor. Öğrenciler EBA kurs sistemi ile derslerinde daha başarılı olabiliyor. EBA kurs sisteminin detaylarını haberimizde bulabileceksiniz.

EBA kurs sistemi hangi hizmetleri sağlıyor?

EBA Kurs, çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olarak karşımıza çıkıyor. Platformun amacı okulda, evde ihtiyaç duyulabilecek her yerde öğrencilerin bilgi teknolojilerine ulaşması ve etkili materyal kullanımını destekleyerek teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. Güncel olarak EBA Kurs sistemine kayıtlı toplam 11.913.133 kayıtlı kullanıcı bulunuyor. 12.068 Haber, 63.828 Görsel, 15.439 Video, 5.930 Ses, 32 öğretmenlere 77 herkese açık Portal, 2.051 Dergi, 16.397 Doküman ve 2.128 e-kitabı içerisinde bulunduran bir hizmet. Platform sürekli aktif çalışmalar yaparak kendisini geliştirmekte ve güncellemektedir. Teknoloji ile eğitimin entegrasyonunu sağlayan bu platform sadece öğrenciler değil, öğretmenler için de hizmet sunmaktadır. Platform üzerinden öğretmenler de ortak projeler üzerinde çalışıp, öğrencilerine katkıda bulunabiliyor. Aktif bir sistem olmasından kaynaklı içerisinde bulunan materyaller sisteme üye olan kullanıcılar tarafından da güncellenebiliyor ve yenileri eklenebiliyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA Kurs’ un kullanıcılarına sunduğu birbirinden farklı ve işlevsel özellikleri bulunuyor. EBA Kurs internet sayfasına girdikten sonra karşınıza çıkan ana sayfada görüntüleyebileceğiniz birçok özellik var. Bunlardan bazıları; e-Kitap, e- Dergi, e-Doküman ve Video. EBA Kurs tarafından sunulan bu özellikler eğitim ve bilgi teknolojileri arasında etkileşimi sağlayan önemli bir etken halinde. EBA Kurs’ un bu özelliklerinden biraz bahsedelim. E-Kitap hizmetinde 1. sınıf ile 12. sınıf arasında kullanıcıların erişebileceği toplam 2.128 e-Kitap bulunuyor. İstenilen kitabın üzerine tıklayarak, kitap PDF olarak açılabilir veya ücretsiz olarak indirilebilir. Ayrıca kitap ile ilgili yorum ve beğeni bırakarak, indirecek diğer kullanıcılarında bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. EBA Kurs sisteminde olan, e-Kitap sistemi ile öğrenciler istedikleri kaynaklara kolayca ulaşıp, ücretsiz olarak diledikleri gibi çalışabiliyor. Bir diğer hizmet ise e-Dergi. Sistemde toplam 2.051 adet e-Dergi bulunmakta. EBA Kurs internet sayfasından e-Dergi sekmesine girerek bu dergilerden yararlanmak mümkün. Bilim, çocuk, kurumsal, genel, okul dergileri ve İl Mil. Eğt. Müd. kategorilerinden dilediğinizi seçip, e-Dergiyi PDF olarak açabilir veya ücretsiz indirebilirsiniz. EBA Kurs hizmetlerinden olan e-Doküman hizmetinde toplam 16.397 adet e-Doküman bulunuyor. Bu dokümanlar içerisinde serbest etkinlik raporları, proje ve ödev örnekleri, ders sunuları, çizelge ve formlar, özel eğitim gibi onlarca dokümana ulaşmak mümkün. İstediğiniz her e-Dokümanı ücretsiz, PDF veya DOC olarak indirebilirsiniz. Son olarak video hizmeti öğrenciler için büyük avantajlar sağlamakta. EBA Kurs üzerinde toplam 15.439 adet video bulunmakta. Rehberlik hizmetinden ders anlatımlarına kadar binlerce videodan ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Tabi ki de bu videoları indirmeniz mümkün.

Haberin Devamı

EBA Kurs sisteminde bu anlatılanlar harici birçok özellik bulunmakta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmet eğitimin teknolojik açıdan gelişmesi açısından önemli. Öğrenciler bu hizmet ile kendilerine farklı çalışma alanları bulabilmekte ve binlerce veriye sadece bir internet sitesi aracılığıyla erişebilmekte. Ayrıca EBA Kurs, Fatih Projesi ile entegre olarak çalışıyor. MEB’ in böyle önemli hizmetler sunarak birbirine entegre halde çalıştırması öğrenci ve öğretmenler için fonksiyonel olmaktadır.

Haberin Devamı