Gazete Vatan Logo

e karne neden gözükmüyor 2023? E karne açılmıyor, e karne giriş yapamıyorum, nasıl yapılır? Bu yıl e karne verilecek mi?

Yaklaşık 19 milyon İlk ve ortaöğretim öğrencisi 20 Ocak bugün karne alacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyıl tatili başlarken karne heyecanı devam ediyor. İlk dönemin bitmesine saatler kaldı. Öğrenciler e karne sisteminin açılıp açılmayacağını araştırıyor. Peki, E karne açılmıyor, e karne giriş yapamıyorum, e karne neden gözükmüyor 2023? e karne girişi nasıl yapılır, e karne verilecek mi?

e karne neden gözükmüyor 2023? E karne açılmıyor, e karne giriş yapamıyorum, nasıl yapılır? Bu yıl e karne verilecek mi?

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ediyor. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, bugün karnelerini alacak. E Okul sistemi öğrenci girişlerine her zaman açıktır. Öğrenciler ve veliler istedikleri tarihte sisteme girerek not bilgisini ve devamsızlığı görüntüleyebilir. Peki, e karne neden gözükmüyor 2023? e karne giriş yapamıyorum, nasıl yapılır?

E KARNE NEDEN GÖZÜKMÜYOR 2023, E KARNE AÇILMIYOR?

20 Ocak Cuma günü okullarda yüz yüze olarak verilecek ancak karnesini almak için okula gidemeyen öğrenciler ve velileri de e-Okul sistemi üzerinden karneleri görüntüleyebilecek.

E karne sisteminin yoğunluktan açılmadığı düşünülüyor, konuyla ilgili resmi bir açıklama ise yapılmadı.

E KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR, E KARNE GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul ekranına giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan "e-Karne" alanına tıklanır.

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.