Gazete Vatan Logo

Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Dürüm çiğköfte çok fazla kişinin severek tükettiği besinlerden biridir. Dürüm çiğköftenin kalorisi de en merak edilen konular arasındadır. 100 gr dürüm çiğköfte içerisinde 240 kalori yer alır. Bu kalori oranı ise 1 porsiyona denk gelmektedir. Sağlıklı beslenen kişiler çiğköftenin kalori oranını da merak etmekte ve ona göre tüketim gerçekleştirmektedir. Çiğköfte lavaş ile beraber servis edildiği zaman 100 gramında 240 kalori bulunmaktadır. İçerisinde lif ve karbonhidrat da yer alan çiğköfte sindirim sistemini çalıştıran en temel besinler arasında olduğu bilinir.

Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori?

Dürüm çiğköfte tüketimi ülkemizde yaygındır. Her bir besin içerisinde ayrı besin değerleri bulunmaktadır. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler aralıklı olarak çiğköfte tüketmektedir. Dürüm çiğköfte 1 porsiyon olarak geçmektedir. 1 porsiyon çiğköfte ise 100 gram yani 240 kaloriden oluşmaktadır.

Türk lezzetleri arasında yer alan çiğköfte dürüm içerisine koyulan malzemeler ile kalori oranını değiştirmektedir. Bol malzemeli ve soslu olan çiğköfte çeşitlerinin kalorisi daha yüksektir. 100 gr çiğköftede 240 kcal, 30.23 gr karbonhidrat yer almaktadır.

Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri ve Kalorisi 

Dürüm çiğköfte içerisinde 100 gr üzerinde 240 kcal bulunmaktadır. Aynı zamanda 30.23 gram karbonhidrat ve 8.9 gram lif yer almaktadır. 6.11 gram protein, 13.46 gram yağ ve 0.9 oranında A vitamini bulunmaktadır. İçerisinde olan baharatlar ile bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Sağlıklı bir besin yerine geçen çiğköfte doğru ve yeterli tüketim miktarı sayesinde sindirim sistemi için de fayda oluşturur. Fakat fazla tüketim kilo alımına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

Dürüm Çiğköfte Diyette Tüketilir mi?

Dürüm çiğköfte özellikle diyette tüketilmesi tavsiye edilmeyen yiyeceklerden biridir. İçerisinde bulunan bulgur ve yağ miktarı ile vücutta yağlanma problemlerine yol açmaktadır. Başka bir deyişle kilo vermek isteyen kişiler için ödem yapıcı besinlerden biridir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen kişiler yalnızca belirli aralıklarda çiğköfte tüketmelidir.

Dürüm Çiğköfte Faydaları Nelerdir?

Potasyum oranı 254.4 mg olan çiğköfte sindirim sisteminin düzenli çalışmasında en etkili olan yiyeceklerden biridir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve hastalıklardan korumaktadır. Kalsiyum miktarı 23.7 mg olarak bilinir.