Gazete Vatan Logo

Discovereu sonuçları ne zaman açıklanacak, DiscoverEU kontenjan sayısı kaç? DiscoverEU başvuru sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

Ücretsiz Avrupa bileti imkanı sunan DiscoverEU binlerce öğrenciye Avrupa'yı keşfetme imkanı sağlıyor. Erasmus+ programı olan DiscoverEU sonuçları için aramalar arttı. Peki, Discovereu sonuçları ne zaman açıklanacak, DiscoverEU kontenjan sayısı kaç? DiscoverEU başvuru sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

Discovereu sonuçları ne zaman açıklanacak, DiscoverEU kontenjan sayısı kaç? DiscoverEU başvuru sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

DiscoverEU sonuçları ne zaman açıklanacak? 11 Ekim ile 25 Ekim 2022 arasında başvurularını tamamlayan adaylar merakla sonuç tarihini bekliyorlar. Gençlere ücretsiz Avrupa seyahat imkanı sağlayan DiscoverEU başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? DiscoverEU kontenjan sayısı kaç?

DİSCOVEREU BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DiscoverEU başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi.

Ayrıca program kapsamında gelecek yıl da gençlere 35 bin ücretsiz bilet verilecek.

İlk başvuru dönemi 11 Ekim ile 25 Ekim 2022 arasında oldu. Seçilen kişiler 1 Mart 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında en fazla 30 gün boyunca seyahat edebilecek. Her yıl gerçekleşen iki başvuru döneminden birinde başvuru yapılabiliyor ve seçilen her aday bir bilet almaya hak kazanıyor.

 

DİSCOVEREU KONTENJAN SAYISI KAÇ?

Avrupa Gençlik Yılı çerçevesinde arttırılan bütçe sayesinde, bu yılki bu ikinci turla birlikte 2022 yılı için toplamda 70,000 seyahat kartı sunulacak. Kart alacak olanlar ayrıca, belirli ülkelerde toplu taşıma, kültür, konaklama, Yemek, spor ve diğer hizmetlerde 40,000'den fazla indirim imkânı sağlayacak olan bir indirim kartından da faydalanmaya devam edecek. Ayrıca katılımcılar, tüm Erasmus+ ülkelerinde bir ila üç günlük heyecan verici bir kültür programından oluşan ve 2022 yazında başlatılan DiscoverEU meet-ups inisiyatifinde de yer alabilecek.

Haberin Devamı

DİSCOVEREU PROGRAMI NEDİR?

DiscoverEU, öğrenim deneyimleri aracılığıyla Avrupa'yı keşfetmeni sağlayan bir Erasmus+ programı eylemidir. (Adalarda veya uzak bölgelerde yaşayanların da katılabilmesini sağlamak için istisnalar olsa da) çoğunlukla trenle seyahat ederek Avrupa'nın çarpıcı manzaralarını ve sonsuz çeşitlilikteki şehir ve kasabalarını keşfedeceksin. Her yıl gerçekleşen iki başvuru döneminden birinde başvuru yapabilirsin. Seçilen her aday bir seyahat bileti almaya hak kazanır.

DiscoverEU, Avrupa Birliği'nde veya İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye gibi Erasmus+ Programı kapsamındaki üçüncü ülkelerden birinde yaşayan 18 yaşında bir genç olarak Avrupa'nın çeşitliliğini keşfetmeni, kültürel mirasını ve tarihini öğrenmeni ve kıtanın dört bir yanından insanlarla iletişim kurmanı sağlayacak bir seyahat deneyimine katılma fırsatı sunar. Dahası, DiscoverEU genç bir birey olarak kendi ayakların üzerinde durabilme, özgüven ve farklı kültürlere karşı hoşgörü gibi geleceğine değer katacak pek çok yaşam becerisi edinmeni sağlar.

Haberin Devamı

2022 yılından itibaren, seçilen katılımcılara kültürel ziyaretler, öğrenim etkinlikleri, spor faaliyetleri, yerel ulaşım, konaklama, yemek vb. alanlarda indirimlerden yararlanmalarını sağlayacak bir DiscoverEU indirim kartı verilecek.