Gazete Vatan Logo

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı kaç saat? Bursluluk sınav yeri öğrenme ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 4 Eylül’de yapılacak. Sınava katılacak öğrenciler bursluluk sınavına ilişkin detayları araştırıyor. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman? MEB Bursluluk sınavı (İOKBS) saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Bursluluk sınavı kaç saat? Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş belgesi gerekli mi? İşte detaylar…

Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı kaç saat? Bursluluk sınav yeri öğrenme ekranı!

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 4 Eylül’de yapılacak. Adaylar sınav öncesi hazırlıklarını tamamlarken sınav giriş belgesi, sınav giriş yeri ve sınava ilişkin detayları sıklıkla araştırıyor. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman? MEB Bursluluk sınavı (İOKBS) saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Bursluluk sınavı kaç saat? Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş belgesi gerekli mi? İşte detaylar…

MEB BURSLULUK SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Bursluluk sınavı 4 Eylül Pazar günü düzenlenecek. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılacak İOKBS, saat 10.00’da başlayacak 12.00’de bitecek. Sınav süresi 120 dakika, toplam soru sayısı ise 100 olan bursluluk sınavı İlköğretim ve Ortaöğretim seviyesinde uygulanıyor.

BURSLULUK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bursluluk sınavı giriş belgesi MEB tarafından yayımlandı. Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler http://www.meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ GEREKLİ Mİ?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2022 BURSULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınav sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek. 

İOKBS BURS MİKTARI NE KADAR 2022?

Aylık olarak verilecek burs miktarı ise 468,54 TL olarak belirlendi.