Gazete Vatan Logo

Beyaz Diş Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Diş Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Beyaz diş ilk kez 1906 yılında yayımlanmış bir eserdir. Ormandan kaçarak şehirde yaşamaya başlayan bir köpeğin hikayesinin anlatıldığı eser Amerika, Kanada ve Rusya gibi ülkelerde geçmektedir.

Beyaz Diş Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Diş Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Beyaz Diş Kitap Konusu Nedir?

Beyaz Diş kitabı ormanı terk ederek şehir hayatında yaşamaya başlayan bir köpeğin daha doğrusu bir kurdun hikayesini anlatmaktadır. Ormanı terk eden bir köpeğin hayatı boyunca yaşadığı serüveni anlatılmaktadır. Vahşi bir köpek olan beyaz diş uygarlık ve medeniyet ile tanışmak için ormanı terk etmiştir. 

Kitapta sürüden kaçan beyaz dişi bulma arzusunda olan sürünün ve beyaz dişin yaşadıkları zorlu mücadeleler konu alınmaktadır. Soğukla mücadele eden köpek sürüsü aralarından kaybolan arkadaşlarını aramak için bir çok zorlukla karşılaşmışlardır. Ancak bulamayacaklarını anlayınca arayışlarından vazgeçmiştir. İşte bu aramalar esnasında ise beyaz diş şehirde birçok maceraya atılmaktadır. 

Beyaz Diş Kitap Yazarı Kimdir?

Beyaz diş ünlü yazar Jack London tarafından kaleme alınmıştır. İlk olarak 1906 yılında The out magazine adlı dergide yayınlanan eser günümüze kadar 9 farklı uyarlama ile karşımıza çıkmaktadır. 1876 doğumlu yazar 1916 yılında hayatını kaybedene kadar onlarca farklı eser kaleme almıştır.

Haberin Devamı

En ünlü eserlerinden birisi olan Beyaz Diş ise hem dünyada çok ses getirmiş hem de film olarak da yerini almıştır. Jack London aynı zamanda usta bir gazeteci olarak da dikkat çekmektedir. 

Beyaz Diş Kısa Kitap Özeti

Yabani topraklarda hayatını sürdürmeye çalışan vahşi köpek sürüsü aynı zamanda zorlu nehir boyunca soğukla da mücadele etmektedir. Bu soğuk gecelerin birinde aralarından birisinin kaybolduğunu anlarlar ve onu aramaya başlarlar ancak bulamazlar. Sürüye liderlik eden dişi kurt ile tek göz bir gün liderlik mücadelesine girerler ve mücadeleyi tek göz kazanır.

Dişi kurdun yavrusu ise dış dünyadan habersiz bir mağarada yaşamaktadır. Yavru kurt dış dünyaya açıldığında tehlikeleri ve mücadele etmeyi öğrenir. Girdiği her mücadeleyi kazanan beyaz diş artık kötü bir üne sahiptir.

Herkes tarafından korkulan birisi olan Beyaz Diş uygarlık ve medeniyeti keşfetme yolunda ormandan kaçarak şehirde bir çok mücadeleye katılmaktadır. İşte bu vahşi ve kötü ünlü köpek birden şehirde kahraman olarak tanınmaktadır. 

Haberin Devamı

Beyaz Diş Kitabı Karakterleri

Beyaz diş kitabında Dişi Kurt, Tek Göz, Kiche, Bill, Henry, Matt - Scot, Smith, Collie ve Jim Hall gibi farklı isimlerde karakterler bulunmaktadır. Bu karakterlerden bazıları kunduz, kurt ve köpek iken bazıları ise İnsandır. 

Beyaz Diş Kitabı Anafikri

Beyaz diş hayatta hangi zorluklar ile karşılaşırsak karşılaşalım mücadeleye devam etmeyi anlatmaktadır. Ayrıca vahşi olarak gördüğümüz ve dışladığımız hayvanların da sevgiye muhtaç olduğunu onları dışlamamamız gerektiğini anlatmaktadır.