Gazete Vatan Logo

Avengers Filmleri İzleme Sırası...avengers Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran en önemli yapılardan birisi Avengers olarak bilinmektedir. Türkçeye 'Yenilmezler' olarak geçen yapımın geniş bir oyuncu kadrosu olduğu da bilinir. Tabi bu yapımın ilk çıktığı günden beri büyük bir hayran kitlesi olmuştur. Birçok halka ile seri şekilde devam eden Avengers'ı doğru sıralama ile izlemek gerekir. 

Avengers Filmleri İzleme Sırası...avengers Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Avengers Konusu Nedir? 

Avengers, temel olarak bir süper kahraman filmidir. Filmde çok sayıda süper kahraman bir araya gelerek yeni bir ekip oluştururlar. Bu ekibin ismi ise Avengers olarak belirlenir. Tabi bunun en önemli nedeni ekibin içerisinde çok güçlü süper kahramanlar olmasıdır. İlk filmden itibaren geniş yankı uyandıran Avengers serisini herkes büyük bir heyecanla takip etmiştir.

Avengers Oyuncu Kadrosu 

Avengers serisinde birçok ünlü yıldızın yer aldığı görülüyor. Özellikle temel başrollerden birisi olan Robert Downey Jr. oldukça geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Filmde canlandırmış olduğu 'Demir Adam' karakteri ise oldukça çok büyük bir sevgi kazanmıştır. 

Filmde Hulk karakterine Mark Ruffalo, Thor karakterine ise Chris Hemsworth hayat veriyor. Filmde ayrıca Scarlett Johansson, Chris Evans, Jeremy Renner ve daha birçok ünlü isim rol almıştır. 

Avengers Filmleri İzleme Sırası 

Avengers filmlerinin ilki 2012 yılında çıkmıştır. Daha sonra ise tüm kahramanların bir arada olduğu 3 film daha çıkmıştır. Aslında bazı karakterler için yan filmler çekildiği de bilinir. Ancak Avengers denildiği zaman 4 film akla gelir. Bu filmler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Avengers (2012)

Avengers: Age Of Ultron (2015)

Avengers: Infınıty War (2018)

Avengers: End Game (2019)

Avengers Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Avengers (2012)

Avengers serisi ilk olarak 2012 yılında gösterime girmiştir. İlk filmde kahramanların tek tek bir araya gelmeleri anlatılıyor. Filmde Nick Fury gizli bir birlik kurarak dünyaya karşı oluşan tehditleri yok etmek ister. Bunun için Kaptan Amerika önderliğinde bir süper kahramanlar ekibi kurmaya karar verir. 

Süper kahramanlar içerisinde Tony Stark'ın umursamaz tavırları, Doktor Banner'in kişilik problemleri ve Thor'un kardeşiyle olan sorunları ön planda yer alıyor. Tabi Nick Fury tüm olumsuzluklara rağmen ekibini toplar ve birliği sağlar. Zaten Loki'nin dünyaya karşı oluşturduğu tehditi başka türlü durdurmak mümkün değildir. 

Avengers: Age Of Ultron (2015)

Avengers bu devam filminde kahramanlar artık daha düzenli ve iş birliği içerisinde hareket ediyorlar. Düşman ise Ultron adında bir kötü karakter. 

Haberin Devamı

Avengers: Infınıty War (2018)

Kaptan Amerika ve Demir Adam aralarında anlaşmazlığa düştükten sonra farklı yollara giderler. Ancak Thanos ortaya çıkar ve insanoğlunun sonu yaklaşmaktadır. Bunun için Avengers tekrar bir araya gelmelidir. 

Avengers: End Game (2019)

Thanos yüzünden birçok canlı hayatını kaybetmiştir. Bunlar içerisinde Avengers üyeleri de vardır. Hayatta kalan süper kahramanlar son bir savaş için mücadeleye etmeye karar verirler.