Gazete Vatan Logo

AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?

AUZEF 2023 – 2024 başvuru ve kayıt işlemleri tarihleri de belli oldu. Buna göre Sınavsız İkinci Üniversite başvuru ve kayıt işlemleri 7 Ağustos - 7 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca kayıt yenileme sistemi 27 Eylül - 04 Ekim 2023 saat 23.59’a kadar aktif edilmiştir. Kayıt yenileyen öğrenciler, ders ekle sil ve üstten ders alma işlemini 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Söz konusu kayıt işlemleri devam ederken AUZEF muafiyet başvurusu sürecine dair de araştırmalar yoğunlaştı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman?

AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?

Açık öğretim üniversitesi kayıtları YKS ek yerleştirmelerinin ardından başladı. AUZEF kayıtları devam ederken, kayıt yapan öğrenciler AUZEF muafiyet başvurusu hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, AUZEF muafiyet başvurusu nasıl yapılır, İstanbul Üniversitesi AUZEF muafiyet başvurusu ne zaman? AUZEF muafiyet başvuru tarihleri açıklandı mı?

AUZEF MUAFİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Muafiyet İşlemleri ders seçimleri sonrasında fakülte tarafından auzef.istanbul.edu.tr adresinden yayınlanan kılavuza göre gerçekleştirilir.

Ders muafiyeti; Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri için uygulanır.

Daha önce öğrenim görülen yükseköğretim programlarında alınıp başarılı olunan diğer dersler için muafiyet talebinde bulunulamaz.

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olup önlisans veya lisans diplomasına sahip olanlar Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinden muaf sayılır.

Herhangi bir yükseköğretim programına devam eden ve Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinden başarılı olan öğrencilerin muafiyet işlemleri Dekanlıkça belirlenen tarihler arasında öğrenci talepleri doğrultusunda Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Muafiyet işlemi AUZEF'e kayıt olunan ilk eğitim-öğretim döneminde yapılır, sonraki dönemlerde muafiyet talebinde bulunulamaz.

AUZEF MUAFİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Muafiyet İşlemleri ders seçimleri sonrasında fakülte sonrası yapılan duyuruyla başlayacak. Ders ekle sil ve üstten ders alma işlemi 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek, dolayısıyla AUZEF muafiyet başvurusunun 6 Ekim’den sonra başlaması bekleniyor.