Gazete Vatan Logo

ATA AÖF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır? Erzurum ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, saat kaçta?

ATA AÖF bütünleme sınav yerleri belli oldu. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bütünleme sınav yerlerinin belli olmasının ardından, üniversite eğitimi dışarıdan tamamlayan öğrenciler sınav giriş belgelerini sorgulamaya başladı. Sınav giriş yerlerinin dışında öğrenciler, bütünleme sınavının ne zaman saat kaçta olduğunu da araştırıyor. Peki, ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bütünleme yerleri nasıl öğrenilir? İşte ATA AÖF bütünle yerleri hakkında merak edilenler.

ATA AÖF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır? Erzurum ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, saat kaçta?

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerlerinin belli olmasının ardından öğrenciler, yoğun bir şekilde ATA AÖF ALMS girişi üzerinden sınav yerlerini sorgulamaya başladı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (ATA AÖF) eğitimini sürdüren öğrenciler notlarını yükseltmek ya da katılamadıkları final sınavlarını telafi edebilmek için ATA AÖF bütünleme takvimini araştırıyor. 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? ATA AÖF bütünleme sınav yeri değiştirilebilir mi?

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV YERLERİ AÇIKLANDI

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu. ATA AÖF final sınavları öncesi sınav giriş belgelerini için öğrencilerin Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sistemi olan ATA AÖF ALMS’ye giriş yapmaları gerekiyor.

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

ATA AÖF sınav giriş belgesi, fakültenin internet sitesi aracılığıyla çıktı alınabilecek. ATA AÖF internet sitesinin ana sayfasında “Sınav ve Dersler” bölümü altında yer alan ilgili sınav tıklayacak olan vatandaşlar buradan sınava giriş belgelerini, TC Kimlik Numarası/Kullanıcı Adı ve şifre ile çıktı alınabilecek.

Haberin Devamı

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV YERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi tercih işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Açıköğretim Sistemi AOSDESTEK İletişim ve Çözüm Masasının 0850 200 46 10 telefon numaralarını arayarak yaptırabilirler. ÖSYM tarafından verilen tarihler arasında yapılmalıdır.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

ATA AÖF'ün 2019-2020 akademik takviminde yer alan bilgiye göre, güz dönemi bütünleme sınavı 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SINAVLARDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Haberin Devamı

Adı geçen düzenlemede:

"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.