Gazete Vatan Logo

AÖF sınav giriş yerinizi öğrenin!

AÖF sınav giriş yerleri sınavlara az bir süre kala açıklandı.AÖF üzerinden eğitimini sürdüren öğrenciler ÖYSM tarafından belirlenen tarihlerde ara ve final sınavlarına girerler. AÖF sınav giriş yerlerinizi öğrenebilmeniz için yazımızı incelemelisiniz.

AÖF sınav giriş yerinizi öğrenin!

Eğitim öğretim alanında oldukça fazla yenilik yapılmaktadır. Ülkemizin gelişmesi eğitime bağlı olarak olacağı ve devam edeceği için de eğitim çalışmaları fazlalaştırılmıştır. Eğitim alanında yapılan bu yenilikler sayesinde ülkemizde okuma yazma bilmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Devletimiz okul olmayan köylere, kasabalara okul yaptırmış ve bunları kurslar ile de desteklemiştir. Bu yenilikler ile okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız günden güne eğitim öğretim alanında geliştirilmiştir. Ülkemizde zorunlu eğitim olarak belirlenen süre 8 yıldır. Bu 8 yıl geçtiğimiz yıllarda iki ayrı bölüme ayrılmıştır. İlk 5 yıllık olan bölümü ilk okul, son 3 yıllık olan kısmı da orta okul olarak adlandırılmıştır. İlk okul daha çok eğitim alanına giriş, okuma yazma ve türevleri uygulamalardan oluşurken; orta okul öğrencileri lise hayatına hazırlamaktadır. Orta okulu tamamladıktan sonra bir sınava girilir ve bu sınav sonucundaki başarıya göre öğrenci kendine uygun bir liseye yerleştirilir. Lisede 4 yıllık bir eğitim verilmektedir. Bu 4 yıllık eğitim öğrencileri üniversite sınavlarına ve üniversiteye hazırlar. Liseden mezun olunduğunda girilen üniversite sınavları doğrultusunda öğrenciler kendilerine uygun bir üniversitenin uygun bir bölümüne gitmektedirler. Böylelikle üniversiteyi de tamamlayıp, okumuş oldukları bölüm mesleğini yapabilirler.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Genel olarak eğitim öğretim sistemi yukarıdaki gibidir. Ancak eğitim sisteminin birkaç özelliği daha bulunmaktadır. Mesela herhangi bir sebepten dolayı liseden mezun olamadınız, ya da lise mezunusunuz ancak üniversiteye gitme imkanınız olmadı. Bunlar için geliştirilen iki uygulama bulunmaktadır. Bunlardan birincisi AÖL yani Açık Öğretim Lisesi’dir. İkincisi ise bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz AÖF yani açılımı ile Açık Öğretim Fakültesidir. Açık Öğretim Fakültesi; Anadolu Üniversitesi’nin belirlemiş olduğu üniversitelerde ve illerde açılan açık öğretim bölümleri sayesinde üniversite mezunu olma imkanı sunmaktadır. Açık öğretim fakültesi ile normal üniversiteler bölümlere göre birbirlerine denktir. Aynı müfredat üzerinden eğitim görülmektedir. Anadolu Üniversitesi’nin belirlediği bu il ve üniversitelerde yılın belirli dönemlerinde ders verilmektedir. Ancak katılım zorunlu değildir. Zaten açık öğretim fakültesinin devam zorunluluğu yoktur. Açık öğretim fakültesinde yapılan 3 sınav bulunmaktadır. Bunlar vize, final ve bütünleme sınavlarıdır. Bu sınavlara girip, sınavlardan başarılı olup dersler verildiği takdirde bölümden mezun olabilirsiniz. Aynı uygulama normal eğitim veren üniversitelerde de uygulanmaktadır. Ancak son zamanlarda normal üniversitelerde de olduğu gibi kredili sisteme geçilmiştir. Bu kredili sistem vize ve finali kapsarken, bütünleme sınavını kapsamamaktadır. Açık öğretim fakültesinde de bu şekilde kredili sistem uygulanmaktadır. Açık öğretim fakültesi ile ilgili detaylı bilgilere ve açık öğretim fakültesi sınav tarihleri, sınav sonuçları, sınav giriş yerleri veya herhangi bir uygulamaya Anadolu Üniversitesi’nin konu ile oluşturmuş olduğu açık öğretim fakültesi platformundan ulaşabilirsiniz. Üniversiteden mezun olmanın günümüzde oldukça önemli olduğu herkesçe kabul edilmektedir. Açık öğretim fakültesi sayesinde üniversite mezunu olabilirsiniz. İş imkanlarında oldukça işinize yarayacak olan üniversite diplomanızı alabilirsiniz.

Haberin Devamı