Gazete Vatan Logo

Aerosol Nedir, Ne İşe Yarar? Aerosol Örnekleri, Kullanım Alanları Ve Zararları

Aerosol hem sıvı hem de katı maddelerin gaz şeklinde ortama yaymaya yardımcı olan mekanizmalardan biridir. Kullanım alanı geniş olan bu mekanizma 10 mikrondan daha küçük parçalara ayrılmasına yardımcı olur. Bu mekanizma hem itici hem de çözücü yapıya sahiptir. Aerosol özellikle sahne sanatlarında kullanılan gaz veya duman yapıcı cihaz olarak da adlandırılır. Bu cihaz ortamın havasına farklı bir gaz bulutu yaymaktadır. Aynı zamanda farklı duman ölçekleri ve oranları bulunmaktadır.

Aerosol Nedir, Ne İşe Yarar? Aerosol Örnekleri, Kullanım Alanları Ve Zararları

Aerosol Nedir?

Aerosol farklı alanlarda ortama sis veya duman veren cihazlardan biridir. 10 mikrondan çok daha küçük parçalarda hava gazı yayılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu küçük parçalar insan sağlığını riske atmayacak gazı ortama yaymakla görevlidir. Aerosol belirli aralıklar ile ortama sis yaymaktadır. Aynı şekilde bu sis duman efekti vermeye yardımcı olur.

Aerosol Ne İşe Yarar?

Hem katı hem de sıvı maddelerin gaz bulutu haline çevrilmesi ve bu bulutun ortama yayılması ile bilinen cihazlardan biridir. Bu cihaz özellikle sahne gösterilerinde ve konserlerde tercih edilmektedir. Pek çok kişi ortama daha efektif bir görüntü verme amacı ile aerosol kullanmaktadır.

İtici gazlardan oluşan bu cihazlar ortama sis görünümü sağlar. Aynı zamanda kap içerisinde devamlı hava sirkülasyonu oluşturmaktadır. Aerosol kullanımının bir diğer amacı ise böcek ve haşereleri gaz yardımı ile yok etme görevidir. Bu sayede ortama yayılan gaz böcekleri tamamen kurutmaktadır.

Aerosol Örnekleri Nelerdir?

Aerosol örnekleri ve kullanım alanları oldukça geniştir. Pek çok alanda kullanımı bulunan bu cihazlar hem sahne sanatları, hem konserler hem de böcek ve haşere gibi hayvanların öldürülmesi için tercih edilmektedir. Sıvı ya da katı olan maddelerin gaz formuna çevrilmesi ve bu şekilde ortama yayılması ile kullanımı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Aerosol konserlerde sahne kenarlarında kullanıldığı gibi aynı şekilde böcek öldürme işlemlerinde de tercih edilmektedir. Duman ve sis vermeye yardımcı olan bu cihazlar son zamanların en çok tercih edilen mekanizmalarından biri olarak bilinmektedir.

Aerosol Kullanım Alanları ve Zararları?

Aerosol kullanım alanları sahneler ve böcek öldürme firmalarıdır. Aynı zamanda gazlı sistemlere ihtiyaç duyulan her alanda ilk akla gelen cihaz olarak bilinir. 10 mikrondan çok daha küçük parçalarda gaz yaymakla görevlidir.

Aynı zamanda bu gazlar itici ve çözücü özelliklere sahiptir. Sprey kullanımı sayesinde köpük ve jel formundaki gazları bile çevirmektedir. Aerosol kullanımı zararlı olmasa bile çok fazla gaza maruz kalma çeşitli zararlar ortaya çıkarabilmektedir.

Haberin Devamı