Gazete Vatan Logo

5. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 5. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yeni sezon itibariyle belirlenmiş olan matematik konuları 5. sınıf için öne çıkıyor. Müfredat bu konuda 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere ikiye bölünmüş olarak sunulmaktadır. Özellikle de öğrencilerin doğal sayıları ve kesirler ile beraber sayıları detaylı biçimde öğrendiği dönem olarak ele alınabilir. Aynı zamanda bu dönem içerisinde farklı şekiller üzerinden geometriye de giriş yapılmakta ve öğrenilmektedir.

5. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 5. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

5. sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Söz konusu 5 sınıf matematik konuları olduğu zaman 2. dönem üzerinden sayılar ve geometri ele alınır. MEB tarafından belirlenmiş olan yeni müfredat kapsamında öğrencilerin bu yıl görecekleri dersler belli oldu.

- Doğal sayılar

- Doğal sayılar ile işlemler

- Kesirler

- Kesirlerle İşlemler

- Ondalık gösterim

- Yüzdeler

- Temel geometrik kavramlar ile çizimler

- Dörtgenler ve üçgenler

- Veri toplama ve değerlendirme

- Uzunluk ve zaman ölçme

- Alan ölçme

- Geometrik cisim

Bu şekilde yukarıda yeni yıl itibariyle 5. sınıf için çocuklar adına matematik konuları öne çıkmaktadır. Bu konular özellikle gelecek adına onların hem sayılar hem de geometrik cisimleri daha iyi pekiştirmesi için güçlü bir müfredat sunuyor.

2023/2024 5. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

2023/2024 sezonu ele alındığında 5. sınıf matematik müfredatı MEB tarafından belirlenmiş durumdadır. Çocuklar için 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere iki ayrı dönem kapsamında hem sayılar hem de geometrik cisimler üzerinden konular ele alınmaktadır. Aynı zamanda yüzdeler ve kesirler gibi birçok matematik problemi de yine bu konu içerisinde öne çıkıyor.

Haberin Devamı

5. sınıf 1. dönem matematik konuları; Bu dönem içerisinde çocuklar için doğal sayılar, kesirler, ondalık gösterimler ve aynı zamanda yüzdeler yer almaktadır. Çocuklar bu dönem itibari ile sayılar üzerinden sayıların nasıl yazıldığı ve nasıl işlendiğine dair bilgiler alır.

5. sınıf 2. dönem matematik konuları; Bu dönem ise temel geometriye giriş yapılır ve farklı geometrik cisimler öğrenilir. Bunlar içerisinde üçgenler ve dörtgenler ile çember yer alır. Ayrıca veri toplama, uzunluk ve zaman ölçme ile alan ölçme gibi konular da bulunmaktadır. Böylece daha etkin ve detaylı bir şekilde geometrik cisimlere giriş imkanı elde edilir.

5. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Yeni sezon itibariyle 5. sınıf matematik konuları geniş çapta önemli bir müfredat sunmaktadır. Özellikle bu müfredat sayılar başta olmak üzere aynı zamanda geometrik cisimlerin öğrenilmesine olanak vermektedir. Gelecekte çocukların hep farklı sınavlarda hem de günlük yaşamda kullanabilmesi için güçlü bir temel oluşturulur.

Haberin Devamı

Bu durum iki farklı dönem üzerinden ilk dönem itibariyle sayılar üzerinde durulacaktır. Daha sonra ise 2. dönem kapsamında çocuklara geometrik cisimler üzerinden bilgiler verilecektir. Aynı zamanda sayılar üzerinden veriler eşliğinde değerlendirme, veri toplama, uzunluk ölçme ve hesaplama gibi birçok farklı konu öne çıkmaktadır.