Gazete Vatan Logo

3301 nedir? KPSS 3301 nitelik kodu ne demektir? KPSS nitelik kodları merak ediliyor!

KPSS 3301 nitelik kodu nedir? KPSS nitelik kodları nedir? 3301 nedir? soruları KPSS'de tercih yapmak isteyenler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Memur olmak isteyen vatandaşlar KPSS 3318 KPSS 3301 nitelik kodlarının ne anlama geldiğini, KPSS2020/6 tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki 'Aranan Nitelik Kodları' sütununda yer alan nitelik kodlarının ne anlama geldiğini arama motorları üzerinden öğrenmeye çalışıyor.

3301 nedir? KPSS 3301 nitelik kodu ne demektir? KPSS nitelik kodları merak ediliyor!

KPSS 3318 3301 nitelik kodları ne demektir? KPSS nitelik kodları nedir? KPSS’de tercih yapmak isteyenler adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar KPSS 3318, KPSS 3301 nitelik kodlarının ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışıyor. Tercih yapılırken, uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını inceleyenler, KPSS 3301 ve 3318 nitelik kodları sorularını soruyor.

KPSS NİTELİK KODU NEDİR?

Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır. Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır.

Haberin Devamı

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, yayımlanan tercih kılavuzundaki “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Haberin Devamı

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

KPSS 3301 nitelik kodu

3301 nitelik kodu: Pazarlama, Gayrimenkul Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi ya da Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yönetimi önlisans programlarından birisinden mezun olma şartını ifade etmektedir.

KPSS 3318 nitelik kodu

Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu önlisans programlarının birinden mezun olmak.

MERAK EDİLEN DİĞER NİTELİK KODLARINDAN BAZILARI

6225= M.E.B. Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak

7225= Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

7257= Seyahate Ve Arazide Çalışmaya Elverişli Olmak

Haberin Devamı

6514= D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

6510= C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak