Gazete Vatan Logo

24 Kasım tatil mi, yarım gün mü? Öğretmenler Günü okul var mı, okullar 24 Kasım'da açık mı?

24 Kasım öğretmenler günü tatil mi, 24 Kasım Öğretmenler Günü okul var mı? Öğretmenler Günü 24 Kasım'da tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Öğretmenlerini onore etmek, onlara olan sevgilerini göstermek için şiirler, sözler, hediye önerileri araştırılırken 24 Kasım Öğretmenler Günü okulların olup olmadığı da sorgulanıyor. Peki, 24 Kasım tatil mi, 24 Kasım okul var mı?

24 Kasım tatil mi, yarım gün mü? Öğretmenler Günü okul var mı, okullar 24 Kasım'da açık mı?

24 Kasım tatil mi, 24 Kasım Öğretmenler Günü okul var mı? 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün resmi tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Öğretmenleri için kutlama mesajları araştıran öğrenciler aynı zamanda 24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi, yarım gün mü? gibi sorulara da yanıt arıyor.

24 KASIM TATİL Mİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULLAR VAR MI?

24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil değildir. Dolayısıyla okulda dersler devam işlenmeye devam ediyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN YASALLAŞTI?

24 Kasım Öğretmenler Günü 1928 tarihli yayımlanan Resmî Gazete'nin Millet Mektebi Talimatnamesi'nin 4. maddesi, Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal'i Başmuallim olarak yasalaştırır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda verdi ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşti.

Haberin Devamı

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılıyla birlikte onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümleri ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanılmaya başkandı.

26 Şubat 1981'de Resmî Gazete'de yayımlanan "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" ile Öğretmenler Günü'nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.