Gazete Vatan Logo

2022 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sona erdi. Sınavın hemen ardından ÖSYM DGS soru ve cevap anahtarını yayımladı. Adaylar yayımlanan kitapçığa göre puanlarını hesaplamaya başladı. Pek çok kişi de 2022 DGS sonuçları ile tercih döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, 2022 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2022 DGS sonuç açıklanma tarihi, tercih dönemine ilişkin bilgiler ve ÖSYM sınav takvimi….

2022 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yoğun katılımla bugün yapıldı. Adaylar, mezun oldukları önlisans programlarındaki eğitimlerini lisans seviyesine tamamlamak için ter döktü. Sınavın ardından adaylar 2022 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, 2022 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2022 DGS sonuç açıklanma tarihi, tercih dönemine ilişkin bilgiler ve ÖSYM sınav takvimi…

2022 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin sınav ve sonuç takvimine göre, DGS sonuçlarının 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekiyor. DGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM tarafından da tercih kılavuzu yayımlanacak. Tercihlerin tamamlanmasıyla birlikte yerleştirme işlemi, adayların 2022-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak.

Haberin Devamı