Gazete Vatan Logo

2022 BİLSEM kayıtları ne zaman? BİLSEM kayıt tarihleri belli oldu mu? MEB tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel açılmış okullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin eğitim almasına olanak sağlayan BİLSEM okullarının sonuçları açıklandı. MEB BİLSEM’e kayıt hakkı kazanan öğrenciler için kayıt takvimini açıkladı. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman? BİLSEM kayıt işlemleri nasıl yapılacak? BİLSEM kayıt tarihleri belli oldu mu? BİLSEM kayıt tarihleri ve işlemleri!

2022 BİLSEM kayıtları ne zaman? BİLSEM kayıt tarihleri belli oldu mu? MEB tarih verdi!

Özel yetenekli öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan özel okullarda eğitim görmeleri için düzenlenen BİLSEM sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrenciler için kayıtlar başlıyor. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman? BİLSEM kayıt işlemleri nasıl yapılacak? BİLSEM kayıt tarihleri belli oldu mu? BİLSEM kayıt tarihleri ve işlemleri!

2022 BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN?

BİLSEM sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz sürecinin sona ermesinin ardından, 29 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında BİLSEM kayıtları yapılacak.

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

BİLSEM sonuçları açıklandı. İşte MEB tarafından yapılan açıklama:

“2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 29 Ağustos-9 Eylül 2022 tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.”

BİLSEM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ