Gazete Vatan Logo

2020 DYK takvimi! DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğretmen başvuruları sona erdi. DYK öğrenci başvuruları ise 30 Ağustos’a kadar devam edecek. DYK için başvuru yapacak adaylar, başvuruların nasıl yapılacağını araştırırken Milli Eğitim Bakanlığı DYK e kurs takvimini paylaştı. Peki, DYK başvurusu nasıl yapılır, DTK kursları ne zaman başlayacak? İşte DYK kurs takvimi 2020…

2020 DYK takvimi! DYK kurs başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan e-kılavuza göre, 2020-2021 öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları öğretmen başvuruları, 25 Ağustos tarihinde sona erdi. Öğrenci başvuruları ise 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınmaya devam edece. İşte DYK kurs başvurusu ve 2020 DYK takvimi detayları…

DYK KURS TAKVİMİ 2020

31 Ağustos 2020 tarihinde DYK sınıfları oluşturulacak. 5- 6 Haziran 2021 tarihinde ise sona erecek kursların online olup olmayacağına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

1- 18-20 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.
2- 21-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.

3- 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğrenci başvurularının alınması.

4- 31 Ağustos 2020 tarihinde, kurs sınıflarının oluşturulması ve derslerin başlaması.

5- 6 Haziran 2021 tarihinde, kursların tamamlanması.

Haberin Devamı

DYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler,

e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi açık öğretim okulu kullanıcı adı ve şifresi ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

DYK BAŞVURU KOŞULLARI

Resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler; genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencileri, Resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlar, başvurabilir.

Haberin Devamı

Resmî örgün eğitim kurumlarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.