Gazete Vatan Logo

18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!

18 Mart Cuma günü okullar tatil mi, kar yağışı nedeniyle okullar tatil ilan edildi mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için flaş kar uyarısı yapınca okulların akıbeti hakkında yapılan aramalar arttı. Kuvvetli kar yağışı ve dondurucu soğuk kapıya dayandı. 18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!  

18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!

İstanbul için kar uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da yoğun bir kar yağışının etkili olacağını aktardı. Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2021 Cuma gününden itibaren İstanbul’da aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi günü kar yağışlarının etkisini daha da arttıracak, Pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. 

18 MART OKULLAR TATİL Mİ?

Kar yağışının yarın saat 05:00'ten itibaren etkili olmasının beklendiği kaydedildi. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteorolojiden peş peşe yapılan uyarıların ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Yarın (cuma) başlayacak olan kar yağışına ilişkin uyarı yapan Vali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, 18 Mart Cuma günü (yarın) İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor.

Kar yağışlarının cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor.

Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım."

Vali Yerlikaya ayrıca, karla mücadele için gerekli toplantıların ve hazırlıkların, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılımıyla yapıldığını belirtti.

Vali Yerlikaya okulların durumuna yönelik bir açıklamada bulunmadı.

Marmara

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin batısında yağmur ve sağanak, zamanla doğusu ile Kırklareli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İç Ege'nin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

 

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 


Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Muş ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.