Gazete Vatan Logo

15 tatil ne zaman? Okullar ne zaman 15 tatile girecek, 15 tatil ne zaman bitiyor 2022?

15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okulların ne zaman kapanacağı ve 15 tatilin ne zaman başlayacağı arama motorları üzerinden sorgulanıyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminin 1. Dönemi sona eriyor, öğrenciler tatil öncesi karnelerini alacak. Peki, okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman verilecek?

15 tatil ne zaman? Okullar ne zaman 15 tatile girecek, 15 tatil ne zaman bitiyor 2022?

Okullar 15 tatile giriyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminin 1. Dönemi bu hafta sona eriyor. Öğrenciler pandemi sonrası e okul üzerinden aldıkları karnelerini bu dönem yüz yüze alacak olmasının heyecanını yaşıyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Okullar ne zaman 15 tatil oluyor, 15 tatil ne zaman bitiyor 2022?

1. dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona eriyor.

15 tatil ne zaman bitecek?

15 tatil 6 Şubat Pazar akşamı sona erecek. 2. dönem 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak.

Yarıyıl tatili önerileri

21 Ocak Cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erecek. Öğrenciler için 2 haftalık tatil başlayacak. Uzmanlar, tatilin verimli geçirilmesi konusunda öğrencileri ve ailelerini uyardı.

Cuma günü birinci dönemin son ders zili çalacak. 2 haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrenci derslere ara vererek, dinlenme fırsatı bulacak.

"Teknoloji kullanımı okul varmış gibi sınırlı olmalı"

Tatilde dikkat edilmesi ve sınır konulması gereken en önemli unsurun teknoloji kullanımı olduğunu vurgulayan Çocuk Gelişimi Uzmanı Emine Ergün şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Dinlenecekler, eğlenecekler, oyunlarda oynayacaklar ama sınırlarda bizim için çok önemli. Sanki okul varmış gibi biraz sınırlara dikkat etsinler. 4 yaşındaki bir çocuk için günlük 40 dakika ekran süresi tatilde belki 80 dakikaya çıkarılabilir."

"Ailece vakit geçirmek çok değerli"

Çocukların ekran başında geçirecekleri sürenin ayarlanması kadar, içeriklerin takibi de velilere düşüyor.

Yarıyıl tatili, ailece vakit geçirmek için de güzel bir fırsat. Birlikte kutu oyunları oynamak, mutfak etkinlikleri yapmak önerilerin başında geliyor.

Açık hava etkinlikleri öneriliyor

Ergün, tatilde kapalı alanlardan çok açık havanın tercih edilmesini tavsiye ediyor:

"En çok doğa gezilerini öneriyoruz. Bütün dönem boyunca okulda maske ile durdular,  temiz havaya çıksınlar, oksijen alsınlar."

İkinci dönem ara tatili 11 Nisan'da başlıyor

İkinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan’da olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

Haberin Devamı