Gazete Vatan Logo

Zindan'da kız çocuklarına dehşete düşüren işkence! İğrenç detaylar...

ABD'nin New York eyaletinde korkunç bir olay yaşandı! Syracuse'de kurduğu 'zindan' ile çok sayıda kadına dehşeti yaşatan yaşlı adam ile ilgili kan donduran gerçekler 15 yıl sonra ortaya çıktı. 14 yaşında kızları kaçıran ve akılalmaz işkencelere maruz bırakan 'Syracuse Zindan Efendisi'nin bodrum katındaki yeri polisleri şoke etti.

Zindan'da kız çocuklarına dehşete düşüren işkence! İğrenç detaylar...

1935 yılında ABD'nin New York şehrinde dünyaya gelen John Thomas Jamelske, erken yaşlarında marketlerde çırak olarak çalışmaya başladı. Birçok iş değiştirerek büyüyen Jamelske, 1959 yılına gelindiğinde öğretmen olan eşiyle evlenmiş ve 3 çocuk sahibi olmuştu. Jamelske, babasını belirli yatırımlar yapmaya ikna ettiği için o öldüğünde büyük bir mirasa sahip olmuştu. 2000 yılında Jamelske, kendisine kalan miras ve yaptığı yatırımlar sayesinde bir milyoner olmuştu. Ancak servetine rağmen, takıntılı bir istifçinin tutumlu yaşam tarzını sürdürdü. Jamelske, yıllar boyunca tortuları ve diğer çeşitli hurdaları geri dönüştürmek için bir yığın şişe ve teneke topladı. 1988 yılına geldiğimizde ise Jamelske artık insanları da istiflemeye başlamıştı.

KARISININ HASTALIĞI TETİKLEDİ İDDİASI

1988 yılında Jamelske'nin eşinde ortaya çıkan bir hastalık yüzünden ikili ilişkiye giremez hale gelmişti. Bunun için kendisine başka yollar aramaya başlayan Jamelske, Syracuse bölgesinde bulunan çiftlik evinin altına bir 'zindan' kurdu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2.5 metre yüksekliği, 7 metre uzunluğu ve 3,5 metre genişliği olan bu zindan, çok sayıda dehşet görecekti. Buraya girmek için dar ve klostrofobik bir tünelden tırmanarak geçip, kilitli kapıları açmak gerekiyordu. Jamelske, burada farklı yaşlardaki kadınları hapsederek günlerce tecavüz etti. 1999 yılında Jamelske'nin eşi hayatını kaybettiğinde o çoktan burada 3 'cinsel köle' tutsak edip bırakmıştı bile.

Jamelske, tutsak ettiği kurbanlara hiçbir imkan sağlamıyordu. Günlerce zavallıca şartlarda yaşayıp, sürekli tecavüze uğruyorlardı. Jamelske'nin tutsakları, içeriye uzanan bahçe hortumu ile yıkanabiliyordu. İçeride herhangi bir tesisat olmadığı için bu su tüm tahtalar çekip boşalana kadar burada kalıyordu. Bu da tüm zindanı küflü bir yer haline getirmişti.

14 YAŞINDAKİ KIZI TUTSAK ETTİ

Syracuse sokaklarında gezerek savunmasız ve genç kızları kaçırmaya devam eden Jamelske, kurbanlarına arabalarına binmesini teklif ederek içeri alıp zindanına götürüyordu. 1988 yılında 14 yaşındaki biz kızı kaçıran Jamelske, onu annesinin bahçesine yeni kurduğu sığınakta yaklaşık 2,5 yıl boyunca tutsak etti.

'Syracuse Zindan Efendisi' ismi verilen cani, 1995 yılında 14 yaşında başka bir kızı, 1997 yılında 53 yaşındaki bir kadını, 2001 yılında 26 yaşındaki bir kadını ve 2002 yılında da 16 yaşındaki bir kızı kaçırdı.

Posta.com.tr’den Ömer Faruk Ekinci’nin derlediği habere göre; kurbanlarını bileklerine bağladığı kelepçelerle zapt eden Jamelske, onlara neredeyse hergün tecavüz ederek kendisine itaat etmedikleri durumda ailelerine zarar vereceğini söyleyerek tehditler savurdu. Kurbanlarına kendisinin gizli görevde bir polis olduğunu söyleyen Syracuse Zindan Efendisi, yıllar önce sokakta bulduğu bir şerif rozetini onlara gösteriyordu.

Haberin Devamı

"'PATRON'LARI NE KADAR HIZLI TATMİN EDERSEN..."

53 yaşında Vietnamlı bir mülteci olan kadın da Jamelske'nin kurbanlarının arasındaydı. 'Patron'ları ne kadar hızlı şekilde tatmin ederse onu serbest bırakacağını söylemesinin üzerine çok az İngilizce konuşabilen kadın, Jamelske'nin isteklerini yerine getirdi. Dehşet dolu görüntüleri kamera kaydına alan Jamelske, daha sonra yaşlı kadını serbest bıraktı.

Jamelske'nin 4. kurbanı olan Jennifer Spaulding isimli kadın, 2001 yılında tutsak haldeyken ailesine mektup yazmak ve onlara iyi olduğunun haberini vermek istediğini söyledi. Jamelske, genç kadının bu istediğini kabul etti ancak ailesine bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezine yattığını söylemesini de şart koştu. Genç kızın ailesine gelen mektubu gören polis ekipleri, genç kızın hakkındaki kayıp ihbarını kaldırdı.

Jamelske'nin komşuları, onun insanlara dehşeti yaşatan bir cani olduğundan haberdar değildi. Cimri ve huysuz bir insan olarak tanınan Jamelske'nin şeker yer gibi cinsel güç artırıcı ilaçlar kullandığı ise yıllar sonra ortaya çıktı. Tecavüz ve insan kaçırma artık onun hayatının bir rutini haline gelmişti.

Haberin Devamı

BİRİ HAVALİMANINA, BİRİ ANNESİNİN EVİNE...

Jamelske, kurbanlarını serbest bırakacağı zaman onların gözlerini bağlayıp birini havalimanına, birini havalimanına bir diğerini ise yanında 50 dolarla birlikte tren istasyonunda terk etti.

Serbest bırakılan kurbanlar hemen polise giderek şikayette bulundu ancak kurbanlarının çoğunun toplumsal statüsü ve bağımlılıkları olması sebebiyle polis bu olayın üzerinde çok durmadı. Son olarak serbest bırakılan Spaulding'in üzerinde yapılan tecavüz testinde de bir kanıt bulunamamıştı. Bunun sebebi ise Jamelske'nin kurbanlarını serbest bırakmadan günler önce onlarla cinsel birliktelik yaşamayı bırakmasıydı.

Jamelske'nin yaklaşık 6 aydır tutsağı olan 16 yaşındaki genç kız, onu kendisinin bir arkadaşı olduğuna ikna etti ve birlikte dışarı çıkmaya başladılar. 2003 yılına gelindiğinde yine dışarıda oldukları biz vakitte genç kız, Jamelske'den kiliseyi aramak için telefonunu istedi. Telefonla hemen kız kardeşini arayan genç kız, ona başına gelenleri anlatmaya başladı. Polis hemen telefon hattının sahibi Jamelske'nin peşine düştü.

Haberin Devamı

POLİSLERİ DEHŞETE DÜŞÜREN TABLO

Kısa süre içerisinde yakalanarak tutuklanan Jamelske'nin dehşet dolu zindanlarında yapılan araştırmalarda yaklaşık 13 bin şişe ele geçirildi. Büyük bir istifçi olan Jamelske'nin zindanında bulunanlar polis ekiplerini bile şoke etmişti. Zindanda çok sayıda takvim de bulundu. Bu takvimlerin üzerinde B, S ve T kodları bulunuyordu. Bu kodlar her kurban için tecavüz edildiği günler (S), yıkandığı günler (B) ve dişlerinin fırçalandığı gün (T) olarak işaretlenmişti.

Öte yandan Jamelske'nin 53 yaşındaki Vietnamlı kadına tecavüz ettiği görüntüler de zindanlarda yapılan incelemelerde ortaya çıkarıldı. 68 yaşındaki Jamelske, kendisinin ufak bir cezayla serbest kalacağını düşünüyordu. 2003 yılında 5 kişiyi kaçırma suçundan 18 yıl hapis cezası alan Jamelske'nin kişisel serveti de teselli olarak kurbanlarına paylaştırıldı.

2020 yılının Aralık ayında şartlı tahliye için yargıç karşısına çıkan Jamelske'nin talebi reddedildi ve cezasını hapiste tamamlamak üzere hücresine gönderildi.