Gazete Vatan Logo

Zevk için vurdular

Gazze sınırında silahsız bir Filistinliyi ‘zevk için’ başından vurarak öldüren İsrailli askerlerin çektiği video görüntüleri, sosyal medyada tepkiye yol açtı

Zevk için vurdular

Filistinli göstericilerin haftalardır sürdürdüğü ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ eylemlerinde şimdiye kadar 30 göstericiyi öldüren İsrail askerlerinin Aralık ayında çektikleri bir video görüntüsü, sosyal medyada ve Tel Aviv’de tartışmalara yol açtı. Videoda İsrailli bir keskin nişancının, komutanının talimatıyla Gazze sınırındaki güvenlik tellerine yakın şekilde yürüyen silahsız bir Filistinliyi başından vurduğu görülüyor. Görüntülerde askerlerin Filistinlinin vuruluşunu kutladıkları ve keskin nişancıyı tebrik ettikleri duyuluyor. Ordu sözcülüğü, olayla ilgili soruşturmanın yakın zamanda tamamlanacağını belirtmekle yetinirken, yerel basında çıkan haberlerde, kimlikleri tespit edilen askerlerden sadece birisinin ifadesinin alındığı öne sürüldü.

Bakan arka çıktı

Aşırı sağcı ‘Yahudi Evimiz’ partisinin liderliğini yürüten Eğitim Bakanı Naftali Bennett, sosyal medyada sert eleştirilere hedef olan İsrail askerlerine sahip çıktı. “Askerlerimizi konuşma kalitelerine göre mi yargılamaya başlıyoruz? Cephede görev yapmış olan herkes, sınırları korumanın ne kadar zor olduğunu bilir. Askerlerimiz bizi koruyorlar. Biz de onları koruyoruz. Hiç bir askeri terk etmeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı