Gazete Vatan Logo

Zanzibar’da katliam gibi feribot kazası

Zanzibar’ın iki büyük adası, son yılların en büyük deniz kazasıyla sarsıldı

Yaklaşık 600 yolcu ve büyük miktarda da gıda maddesi taşıyan MV Spicy Islander isimli feribot, Unjuga ve Pemba adaları arasında yol alırken aşırı yük yüzünden alabora olarak battı.

Kıyadan bir kaç kilometre açıkta gerçekleşen olay sırasında 190 kişi boğularak hayatını kaybetti. Sahil güvenlik ekipleri bölgedeki balıkçıların da yardımıyla 325 kişiyi kurtarmayı başarırken halen 150 kadar kişinin kayıp olduğu açıklandı. Kayıplar arasında 20 çocuğun da olduğunu ifade eden yetkililer kazada yaralanan 40 kişinin hastanede tedavi altına alındığını ifade etti.

Tanzanya’ya bağlı yarı özerk ve Müslüman Zanzibar takımadalarının yetkilileri, feribotun yolcularının büyük bölümünü Ramazan Bayramı tatilinden dönen Pemba adası sakinlerinin oluşturduğu belirtildi.

Kayıplar arasında yabancı yok...

Kazadan kurtulmayı başaran 50 yaşındaki bir yolcu, “Feribot gece saatlerinde karanlıkta battı. Annemle birlikteydim onu bulamadım. Çok korkunçu herkes çığlık çığlığa bağırıyordu. Bu bir kaza değil resmen cinayet. Liman yetkilileri bu kadar yük ve yolcuyu almamalıydı” diye konuştu. Feribot yetkilileri ise “Batma anı o kadar çabuk oldu ki; yolculara can yeleklerini giymesini dahi söyleyemedik” dedi. Yetkililer, turistik bölgede sefer yapan gemide kaybolanlar arasında yabancı olmadığını bildirdi. VATAN DIŞ HABERLER

Haberin Devamı