Gazete Vatan Logo
DünyaTren faciası: 57 ölü

Tren faciası: 57 ölü

Tren faciası: 57 ölü

Hindistan’da iki yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. 61 kişi öldü, 165 kişi de yaralandı. 89 yaralının durumu ağır

Tam hızla çarptı

- Günde 18 milyon insanın trenlerle taşındığı dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi Hindistan dün yeni bir tren faciasıyla güne başladı. Batı Bengal eyaletinde meydana gelen kazada Uttar Bangar Ekspresi treni, istasyonda bekleyen Vananchal Ekspresi’ne tüm hızıyla çarptı.

Sinyalizasyon hatasından meydana geldiği sanılan kazada 61 yolcu akordeon gibi sıkışan vagonlarda can verdi. 165 kişi de vagonlardan yaralı olarak çıkartıldı.

Sabotaj olabilir

- Bölgede inceleme yapan Hindistan Demiryolları Bakanı Mamata Banerjee, olayın kaza olduğundan şüphe duyduklarını ve araştırma başlattıklarını dile getirdi. 52 gün önce aynı bölgede Maocu teröristlerin raylara sabotaj düzenlemesi sonucu yaşanan tren kazasında 148 kişi ölmüştü. Yetkililer, dünkü kazada ölenlerin yakınlarına 5 yüz bin rupi (11 bin dolar) yaralılara da 100 bin Rupi (2150 dolar) yardım edeceklerini açıkladı.