Gazete Vatan Logo

Tehdit görmemişler!

İngiltere Başbakanı May, Londra’da biri polis üç kişiyi öldüren saldırganın iç istihbarat servisi MI5 tarafından ‘şiddet içeren aşırıcılık’ şüphesiyle araştırıldığını, ancak ‘yakın tehdit’ olarak düşünülmediğini söyledi

Tehdit görmemişler!

İngiltere’nin başkenti Londra’da önceki gün aracıyla Westminster Köprüsü’ndeki yayaları ezdikten sonra parlamentonun girişinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldüren eylemcinin olası terör bağlantılarına karşın yetkililer tarafından ‘tehdit’ kabul edilmediği ortaya çıktı.

Başbakan Theresa May, dün saldırıyla ilgili olarak Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, orta yaşlı saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu açıkladı. May, Westminster Köprüsü üzerinde arabasıyla 2 kişiyi öldüren, ikisi polis 40 kişiyi yaralayan saldırganın, daha önce ‘şiddet içeren aşırıcılık’ şüphesiyle iç istihbarat servisi MI5 tarafından incelemeye alındığını duyurdu. May saldırganın İslami ideolojiden etkilendiğini vurgularken, adını açıklamadığı eylemcinin, terör bağlantılı çevrelere çok yakın olmaması nedeniyle yetkililer tarafından ‘yakın tehdit’ olarak görülmediğini kaydetti.

‘Yalnız kurt’

May’in konuşmasından önce basın toplantısı düzenleyen İngiliz Polis Teşkilatı Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Mark Rowley de, saldırganının tek başına hareket ettiğini ve uluslararası terörizmden ilham aldığına inandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Sindiremezler’

İngiltere Başbakanı May Avam Kamarası’ndaki konuşmasında, “İngiltere terör tehdidiyle sindirilemez. Terörizm yenilgiye uğratılacak. Saldırıya en iyi yanıt, insanların günlük yaşamını sürdürmesi. Yakın zamanda başka saldırıların yapılacağına inanmak için hiçbir neden yok” diye konuştu.