Gazete Vatan Logo

Suriye'ye giden uçak gemisindeki jetler uçuşlara başladı

Suriye kıyılarına gönderilen Rusya'nın tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov üzerindeki jetlerin bölgede uçuşlara başladığı belirtildi.

Suriye'ye giden uçak gemisindeki jetler uçuşlara başladı

Amiral Kuznetsov uçak gemisinin Komutanı Sergey Artamonov, Rus devlet televizyonu Rossiya-1'de yayınlanan 'Vesti v Subbotu' programında uçuşlara başlayan jetlerin kıyıdaki bir hava meydanıyla iletişim pratiği yaptığını ifade etti.

Artamonov, "Amiral Kuznetsov uçak gemisinin güvertesinden gerçekleştiriliyor ve kıyıdaki bir hava meydanıyla iletişim pratiği yapılıyor. Günlük olarak yapılan uçuşlar, 4 gündür sürüyor" dedi.

FİLODA NÜKLEER FÜZE GEMİSİ DE VAR

Rusya Kuzey Filosu, Amiral Kuznetsov uçak gemisinin başını çektiği bir grup savaş gemisini terör ve korsan tehditlerine karşı koyma tatbikatı için Akdeniz'e göndermişti. Filoda Amiral Kuznetsov'un yanı sıra nükleer füze gemisi 'Pyotr Vekiliy', denizaltısavar gemileri 'Severmorsk' ve 'Vice-Admiral Kulakov' ile tedarik gemileri yer alıyor. Öte yandan Karadeniz Filosu da, Kalibr tipi kruz füzeleriyle donatılmış Amiral Grigoroviç fırkateynini Suriye açıklarına sevk etmişti.