Gazete Vatan Logo

Suriye: ABD 8 IŞİD üyesini öldürdü

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi: "Ömer petrol sahasında (Deyru'z Zor) yaşanan çatışmalarda ikisi üst düzey, 8 IŞİD üyesi öldürüldü"

ABD'nin Deyru'z Zor kentinde düzenlediği operasyonda ikisi üst düzey 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Deyru'z Zor kentinde terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki "Ömer petrol sahası"na hava güçlerince desteklenen kara operasyonu düzenlediği belirtildi.

Operasyonda petrol sahasına asker indirildiği aktarılan açıklamada, "Koalisyon güçleri, Ömer petrol sahasına çok sayıda askeri paraşütlerle indirdi. Askerlerin yanında eğitimli köpekler de vardı. Askerin indirilmesinden sonra askerler ile terör örgütü arasında 20 dakika çatışma yaşandı. Çatışmalarda ikisi üst düzey olmak üzere 8 IŞİD üyesi öldürüldü. Bunlardan biri sahadaki mali işler sorumlusu" denildi.

Ölenler farklı ülke vatandaşları olduğuna değinilen açıklamada, "Askerler, biri yabancı kadın olmak üzere çok sayıda IŞİD üyesini de esir aldı" ifadeleri kullanıldı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter tarafından yapılan açıklamada da ABD Özel Operasyon Güçleri'nin IŞİD liderlerinden Ebu Seyyaf'ı ele geçirmek için Suriye'de operasyon düzenlediği ve bu kişinin öldürüldüğü, eşinin de yakalandığı bildirilmişti.

Haberin Devamı