Gazete Vatan Logo

‘Seneye başka Türkler yanacak’

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden çocukların halası Nilgün Aksu, yakalanan Cezayirlinin suçlu olduğuna inanmıyor, “Fransız hükümeti olayın üstünü kapatıyor. Her zamanki gibi olay kapanacak, seneye başka Türk aileleri yanacak” diyor

‘Seneye başka Türkler yanacak’

Fransa’nın Mulhouse kentinde 3’ü Türk 4 çocukla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında tutuklanan Abdül adlı 28 yaşındaki Cezayirlinin, sigara izmaritini binaya attığını itiraf ettiği, yangının da bu yüzden çıktığı öne sürülmüştü. Ancak tüm aile gibi 8 yaşındaki Damla ile 6 yaşındaki Emir Aksu’nun Kahramanmaraş’ta yaşayan halası Nilgün Aksu’ya da bu iddialar inandırıcı gelmiyor. Kendisi de yıllarca Fransa’da yaşayan Nilgün Aksu, yangının basit bir olay gibi yansıtılmaya çalışıldığına inanıyor:

‘Bu kadar basit değil’

“Fransa hükümeti olayın üstünü kapatmaya çalışıyor, en güzel yaptığı şey bu zaten. Her zamanki gibi olayı kapatacak ve olay burada bitmiş olacak. Seneye başka canlar, başka Türk binaları, Türk aileleri yanacak. Tutuklanan kişinin belki olayla alakası vardır ama birebir değildir. Bu kadar basit değil yani ‘Ben geleyim, sigarayı atayım yansın böyle bir şey yok. Bu kadar basit değil ama bunu basitleştiriyorlar. Zaten orada potansiyel bir suçlu var. Daha önce farklı suçlar işlemiş ama en güzeli onun üzerine bir daha yıkmaktır. Anlaşır zaten onunla, sıkıntı olmaz yani.”

Haberin Devamı

‘İtfaiye gecikmiş’

“İtfaiye çok yakın 2-3 dakikalık bir mesafede. İtfaiye 45-55 dakika arsında geliyor yani 1 saat. 1 saat ne demek? Oradaki arkadaşlar ve komşular, itfaiye daha erken gelseydi şu anda benim kardeşim iyi durumda olurdu, yeğenlerim aramızda olurdu. Diğer vefat eden komşular aramızda olurdu. Kesinlikle ihmal var yani gelmemek, geç gelebilmek için ellerinden geleni yaptılar.”

İki kardeşin son karesi

Yeğenlerinin ölmeden bir hafta önce çekilen fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken Nilgün Aksu, şunları söyledi: “Olaydan bir hafta önce düğüne gideceklerdi. Anneleriyle konuştum, ‘Düğüne gideceğiz çocukları hazırladım çok güzel olmuşlar’ dedi. Ben de ‘fotoğraflarını yolla’ dedim. İkiz değiller ama ikiz gibi birbirlerinden ayrılmazlardı.”

Cenazeler Türkiye’ye uğurlandı

Mulhouse kentinde çıkan yangında can veren üç Türk çocuğunun Fransa’daki cenaze törenleri yapıldı. Dün DNA tespitleri biten Senem Ertuç (9) ile Damla (8) ve kardeşi Emir Aksu’nun (6) cenazeleri Adli Tıp’tan alınarak Mulhouse DİTİB Camii’ne getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenazeler toprağa verilecekleri Türkiye’ye doğru yola çıktı. Gece uçakla İstanbul’a getirilecek Damla ve Emir Aksu’nun cenazeleri memleketleri Kahramanmaraş’ta toprağa verilecek. Senem Ertuç’un ise cenazesi Cuma namazına müteakip İstanbul Bulgurlu Camii’ndeki cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Haberin Devamı