Gazete Vatan Logo

Sarkozy bunu hep yapıyor!

Sarkozy bunu hep yapıyor!

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin, çıktığı tatili haber yapan Paris Match dergisinin kapak fotoğrafında, eşi Carla’dan uzun görünmesi için değişiklik yapıldığı öne sürüldü.,

Görevde olduğu dönemde eşi Carla Bruni ve buluştuğu dünya liderlerinden kısa görünmemek için türlü yollara başvuran eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin başı yine boyuyla dertte. Sarkozy’nin ailesiyle çıktığı son Korsika tatilini kapağına taşıyan Paris Match dergisinin, eski Cumhurbaşkanı’nın ‘boyunu uzattığı’ öne sürülüyor. Fransız ve İngiliz basınında çıkan haberlerde dergi yöneticilerinin, 1 metre 65 santim boyundaki Sarkozy’nin, 1 metre 75 santim boyundaki eşinden ‘uzun’ görünmesi için fotoğraflar üzerinde oynama yaptığı iddia edildi.

‘Carla da gençleşti’

Fransız uzmanlar, fotoğraflarda sadece Sarkozy’nin değil, eşi Carla’nın üzerinde de değişiklik yapıldığını savunuyor. İddiaya göre 47 yaşındaki eski modelin ‘genç kız’ gibi görünen vücudu da photoshop yardımıyla hazırlandı.

2017’de cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmeye çalışan Sarkozy’nin aylardır kamuoyu önünde çizmeye çalıştığı ‘halk adamı’ imajı, eşiyle Korsika Adası’nda kaldığı lüks ‘çoban kulübesine’ haftalık 34 bin Euro ödediğinin ortaya çıkmasıyla sarsılmıştı.

Haberin Devamı

Haberin duyulmasının ardından Paris Match dergisi, Sarkozy’nin tatilde çekilen mayolu fotoğraflarını yayınladı. Haberde yaz tatilini Fransa’da geçirmeyi tercih eden Sarkozy ve eşi Carla Bruni’nin Korsika Adası’ndaki agro-turizm merkezlerinden ‘Domaine de Murtoli’de kaldıkları, eski Cumhurbaşkanı’nın her zaman olduğu gibi sabahları 50 kilometre bisiklet sürdüğü belirtilmişti.

‘Amacı zinde görünmek’
Yakın çevresi Sarkozy’nin 2017’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya hazırlandığını, bu nedenle kamuoyu önünde ‘zinde’ siyasetçi imajı çizerek oy toplamaya çalıştığını söylüyor. 60 yaşındaki Sarkozy’nin seçimlerde en büyük rakibinin 70 yaşındaki eski Başbakan Alain Juppe olacağı düşünülüyor.
İlk vukuatı değil
Paris Match geçmiş yıllarda da Sarkozy’nin tatilde kano kullanırken çekilen fotoğrafı üzerinde oynama yaparak, eski Cumhurbaşkanı’nın bel bölgesindeki ‘fazlalıklarını’ yok etmişti.

Haberin Devamı

Liberation da eleştirdi
Sol görüşlü Liberation gazetesi, Sarkozy’nin tatil fotoğraflarında bel bölgesindeki fazlalıklarını ‘saklamak’ için sarı mayosunu yukarıya çok fazla çektiği yorumunu yaptı. Haberde eski Cumhurbaşkanı’nın göbeğini de içine çektiği öne sürüldü.
Hollande bu kez dikkatli davrandı
Le Parisien gazetesi, Mısır ziyaretinin ardından gizlice tatile çıkan Cumhurbaşkanı François Hollande’ı Provence bölgesindeki bir kasabada görüntüledi. Aralarında İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün de olduğu bir grup arkadaşıyla doğumgününü kutlayan Hollande’ın Le Parisien muhabirini karşısında görünce “Beni nasıl buldun?” diye sorduğu kaydedildi. Hollande’a yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı’nın tatilde sevgilisi Julie Gayet ile görünmemeye aşırı özen gösterdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı