Gazete Vatan Logo

‘Rusya’nın elinde Trump’ın kasedi var’

ABD istihbaratının Başkan Obama ve Trump’a sunduğu ‘Rusya raporunda’, Moskova’nın elinde Trump’ın ‘seks kasedi’ bulunduğuna yönelik bilgiler olduğu ortaya çıktı. Trump ve Kremlin iddiayı yalanladı

‘Rusya’nın elinde Trump’ın kasedi var’

ABD’li istihbarat yöneticilerinin, geçen hafta Başkan Barack Obama ve halefi Donald Trump’a sunduğu, Rusya’nın başkanlık seçimlerine yönelik siber müdahaleleriyle ilgili dosyada, müstakbel Başkan’ı yakından ilgilendiren bir bölüm olduğu ortaya çıktı. Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Yöneticisi James Comey ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Başkanı Michael Rogers’ın ortaklaşa sunduğu raporda, Kremlin destekli hackerların, Demokrat Parti üyelerini ve seçim sürecini hedef alan siber saldırılar düzenlediği belirtiliyordu. Trump ve Rus yetkililer, raporda yer alan iddiaları yalanlamıştı.

Yerel basın, raporun kamuoyundan gizli tutulan bölümünde ise, Kremlin’in başkan olduğu dönemde Trump’a şantaj yapmak için malzeme topladığı bilgisinin yer aldığını duyurdu. İddiaya göre Rus ajanların elinde, Trump’ın başkent Moskova’da kaldığı otelde hayat kadınlarıyla cinsel ilişkiye girerken çekilen görüntüleri bulunuyor. Görüntülerde Trump’ın hayat kadınlarından, Başkan Obama’nın Rusya ziyaretinde kaldığı odada seks yapmalarını istediği belirtiliyor. CNN televizyonu ABD’li istihbaratçıların iddiayı, daha önce Rusya’da görev yapan eski bir İngiliz istihbaratçıya dayandırdığını duyurdu. Buzzfedd sitesi ise, Trump’a 5 yıldır destek veren Rusların, müstakbel Başkan’ın yakın çevresini zorda bırakacak bilgilere de sahip olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Tamamen uydurmaca’

Trump, haberin duyulmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu söylerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ellerinde, Trump’ın itibarına zarar verecek bilgiler bulundurmadıklarını belirtti. Peskov şantaj iddiasını, ‘iki ülke ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir girişim ve cadı avının devamı’ olarak tanımladı.

Halk desteği % 37’de

ABD’de Quinnipiac Üniversitesi’nin 5-9 Ocak’ta gerçekleştirdiği ankete göre Trump’a halk desteği yüzde 37 oranında oldu. Obama’ya verilen desteğin yüzde 55 olduğu ankete katılanların yüzde 45’i, Trump’ın Obama’dan kötü başkan olacağı görüşünde.

Haberin Devamı

O da Beyaz Saray’a hazırlanıyor

Trump’ın büyük kızı Ivanka’nın son günlerde iş dünyasıyla olan bağlarını koparmaya başlaması, genç iş kadınının, eşi Jared Kushner gibi Beyaz Saray’da görev almaya hazırlandığı şeklinde yorumlanıyor. Ivanka, aile şirketinde yürüttüğü görevlerden de ayrıldı. Trump’ın eşi Melania’nın, New York’ta kalacağı biliniyordu. Yerel basın, Melania’nın yerine Ivanka’nın fiili ‘first lady’ olarak babasının yanında yer alabileceğini öne sürmüştü. 3 çocuk annesi Ivanka’nın Beyaz Saray’da farklı görevler de üstlenebileceği söyleniyor.

Sessions: Irkçı değilim

Trump’ın Adalet Bakanlığı için aday gösterdiği Jeff Sessions, beyazların üstünlüğünü savunan ‘Ku Klux Klan’ örgütünün sempatizanı olduğu iddialarını reddetti. Kabinenin onay süreci kapsamında senatörlerin sorularını yanıtlayan Sessions ‘Müslümanlar’ın ülkeye kabul edilmemesi’ görüşünü desteklemediğini de belirtti. 1986’da federal hakimlik için önerilen Sessions’ın adaylığı, hakkındaki ‘ırkçılık’ suçlamaları sonrası Senato tarafından reddedilmişti.

Haberin Devamı

Erdoğan’la çalışmalıyız

Trump’ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson’dan ‘Erdoğan’la çalışmalıyız’ mesajı geldi. Ortadoğu’da ABD’nin liderliğinin bittiği iddialarına Tillerson, “Müttefiklerimize bir planımız olduğunu anlatmalıyız. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tekrar çalışmalıyız. Türkiye bizim çok eski bir NATO müttefikimizdir. Bölgede ABD’nin eksikliğinde kaygılandı ve yüzünü Rusya’ya döndü. Türkiye’nin müttefiki ABD’dir” dedi.