Gazete Vatan Logo

Rusya’da gariban balyozu!

Yekaterinburg’da cami ve kiliseleri bombalayarak kaos yaratıp darbe planlayan emekli albay ve eski ajan harekete geçmeden yakayı ele verdi...

Rusya’da gariban balyozu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Gizli Servisi FSB’nin son bir yılda hükümete yönelik 90 büyük saldırıyı önlediğini açıklamıştı. Bu saldırılardan birinin Türkiye’deki “balyoz darbesi” ile benzerliği dikat çekti. Komsomolska Pravda, Sovyetlerin Afganistan işgali sırasında öne çıkan emekli albay Leonid Khabarov başkanlığındaki “Rassvet” (Gündönümü) adı verilen darbe planının ayrıntılarına ulaştı.

Rusya’da gariban balyozu

6 aşamalı darbe planı

Khabarov, Rus Askeri İstihbarat Servisi GRU’dan atılan Aleksander Emarkov ve mucit Viktor Kralin ile “Minin ve Pojarski milisleri” adında bir örgüt kurtu. İnternetten ilanla yandaş toplayan örgütte Khabarov, sembolik lider, GRU’dan atıldıktan sonra hiç bir işte tutunamayan Emarkov darbe planının mimarı ve her sektöre el atmış olan Yahudilerden nefret ediyor. Mucit Kralin finans işlerinden sorumlu. Örgüt kendilerine yeni katılan üyelerle haftada bir buluşarak darbe eğitimi veriyor. Yekaterinbur’da 2 Ağustos 2011’de başlayacak plana göre;

- İlk olarak elektrik hattı, demir yolları ve köprüler sabote edilecek

- Kentteki sinagog, cami ve kiliseler bombalanacak halkta kaos yaratılacak

- İçişleri bakanlığı ve tüm polis karakolları ele geçirilecek

- Tüm askeri üsler işgal edilip olağanüstü hal ilan edecek

- Ural cumhuriyeti kurulacak.

- Devrim halktan kurulan yeni ordularla tüm Rusya’ya yayılacak

Üyesi 70’e çıkan örgüte Ivan Botnar ve Oleg Gorbaçev isimli eski komandolar da katılarak patlayıcılar kosunuda eğitim veriyorlar.

Köstebek ihbar etti

Darbeyi aşama aşama yazdığı kitapta belirten Emarkov, Rusya’yı ele geçirmek için çok paraya gerektiğinin farkına varıyor. Kralin’e garajını ve arsasını satıp 450 bin ruble (15 bin dolar) topluyor. Emarkov bu paralarla silah alımına başlıyor ve darbe için üyelerine gasp ve soygun yapmaları talimatı veriyor. Darbe tarihi 2 Ağustos 2011 olarak belirleniyor. Ancak eski komando Gorbaçev, çok fazla masum insanın öleceğinin farkına vararak grubun tüm faaliyetlerini ifşa ediyor. Mayıs 2011’de yapılan operasyonla örgüt üyeleri bir bir tutuklandı. Khabarov’un garajında silah ve patlayıcılara el konuldu. Pravda, Gorbaçov’un FSB’nin ajanı, darbe planının mimarı Emarkov’un da şizofren bir kişilik olduğunu yazdı.

Haberin Devamı