Gazete Vatan Logo

Rus yetkiliden flaş Alpaslan Çelik açıklaması!

Rus yetkiliden flaş Alpaslan Çelik açıklaması!

Türk F16'larının Suriye'de düşürdüğü Rus uçağından atlayan pilot Oleg Peşkov'u öldürdüğü söylenen Alparslan Çelik hakkında 'harp silahı bulundurmak' suçundan dava açılacak olmasının Moskova—Ankara ilişkilerinin normalleşmesini sağlayabilecek bir adım olmadığı belirtildi.

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkan yardımcısı Vladimir Cabarov, İzvestiya gazetesine demecinde, "Bu gelişme barışmaya yönelik bir ilk olarak değerlendirilemez. Nitekim hepsinden önce Türkiye'nin pilotumuzun ölümü ve vurulan Rus uçağı için özür dilemesi gerekiyor" dedi.

"(Alparslan Çelik'e yöneltilen) suçlamaya gelince, burada doğru olmayan bir formül var. Bu insan bir Rus vatandaşını öldürdü ama ona yasadışı olarak silah bulundurmaktan dava açıyorlar. Bana göre, bu hukuksuzluktur" ifadelerini kullanan Cabarov'a göre, Rusya'nın Türkiye'den talep ettiklerinde bir değişiklik olmadı: "İlişkilerin normalleşebilmesi için Ankara resmi olarak hatasını kabul etmeli, özür dilemeli, suçlularını cezalandırmalı ve tazminat ödemeli."

Haberin Devamı