Gazete Vatan Logo

Putin'den Karabağ yorumu

"Dağlık Karabağ sorununu taraflar çözecek"

Rusya’da biraraya geldi. Putin, Dağlık Karabağ sorununu tarafların çözeceğini, büyük devletlerin de garantör olacağını söyledi

Başbakan Erdoğan dün Rusya Başbakanı Vladamir Putin’in davetlisi olarak Rusya’ya gitti. Erdoğan, dün Rusya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Azerbaycan ve Polonya ziyareti hakında bilgi veren Erdoğan, Türkiye-Ermenistan sınırının kapalı olmasının Dağlık Karabağ ile alakalı olduğunu oraya yapılan müdahaleler sonucunda kapıların kapatıldığını belirterek, “Bu sebep ortadan kalmadıkça biz de kapılarımızı açamayız” dedi.

Erdoğan, öğleden sanra Putin’le bir araya geldi. İkili toplantı sonrası Dağlık Karabağ ve enerji sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İki Başbakan da, Dağlık Karabağ konusuna özel önem verdiklerini belirtirken Erdoğan, Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin geçici üyesi olduğunu Rusya’nın da bu noktada önemli bir görevde olduğunu belirtti. Erdoğan, bölgenin iki ülkeye yüklediği görevlere vurgu yaptı ve gereken adımların dayanışma içinde atılması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, 17 yıldır Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi için çalışmalar yapan Minsk Grubu’nun eş başkanı olan Putin de, karşılıklı anlayış istediklerini belirtti ve çözümün uzlaşma sağlanarak taraflar arasında olacağını kaydetti. Putin’in altını çizdiği bir başka konu ise, ’diğer devletler bu çözüme yardımcı ve garantör olabilirler’ oldu. Putin, “Rusya ve Türkiye bu sorunun çözülmesi için gereken her türlü adımı atacak” şeklinde konuştu.



TEST ETTİRDİ



Putin cipin anahtarını AA muhabirine verdi


Putin, Erdoğan ile görüşmesi öncesinde Türk ve Rus gazetecilere Rus Lada Niva marka cipi tanıttı. Saraya kendisine ait Rus Vaz otomobil firmasının Niva tipi son model cipi kullanarak gelen Putin, A.A kameramanı Abbasov’un kullanması için arabanın anahtarını verdi. A.A kameramanı, Putin’in arabasıyla sarayın bahçesinde küçük bir deneme sürüşü yaptıktan sonra, arabanın sürüşünün son derece rahat olduğunu söyledi.


Haberin Devamı