Gazete Vatan Logo

‘Polis de katliama karıştı’

ABD’de, eşcinsel barına düzenlenen saldırı sırasında çıkan çatışmada, polisin rehinelerden bazılarını öldürmüş olabileceği belirtiliyor

‘Polis de katliama karıştı’

ABD’nin Orlando kentinde bulunan ‘Pulse’ adlı eşcinsel barına, Ömer Metin adlı IŞİD sempatizanı tarafından düzenlenen baskınla ilgili şok edici bir iddia ortaya atıldı. Orlando Polis Şefi John Mina, saldırıda hayatını kaybedenlerden bazılarının polis tarafından vurulmuş olmasının mümkün olduğunu söyledi.

Metin polislerle telefonda konuşurken, barın tuvaletlerinin dış duvarının patlayıcılarla yıkıldığını belirten Mina, açılan delikten rehinelerin bir kısmının çıkmasının ardından güvenlik güçleri ve saldırgan arasında çatışma yaşandığını ifade etti.

Metin’in kısa sürede vurularak öldürüldüğünü kaydeden polis şefi, çatışma esnasında kaçmaya çalışan kişiler arasında polis kurşunuyla hayatını kaybedenlerin de olabileceğini belirtti. Mina, konunun araştırıldığını da sözlerine ekledi.

Kanalı aramış

49 kişiyi öldüren, 53 kişiyi de yaralayan Metin’in, saldırı sırasında Facebook hesabı üzerinden mesajlar yayınladığı ortaya çıktı. Mesajlarında IŞİD’e bağlılığını belirten Metin, eylemi koalisyon güçlerinin Suriye’deki operasyonlarına misilleme olarak gerçekleştirdiğini vurguladı. Afgan asıllı ABD vatandaşının, eylemin başlamasından yaklaşık 45 dakika sonra, yerel televizyon kanalı News 13’ü arayarak, “Saldırgan benim” dediği de belirlendi.

Haberin Devamı

Yeni saldırı tehdidi

FBI, Craiglist sitesinde, San Diego’nun Orlando kentinin ardından yeni saldırı hedefi olarak gösterildiği reklam ilanıyla ilgili soruşturma başlattı.