Gazete Vatan Logo

Pentagon’a da girerim!

Vatikan’a kadar vizesiz gidip Papa 2. Jean Paul’ün mezarına çiçek bırakan Ağca sınır dışı edildi. Ağca, “Gerekirse Beyaz Saray’a da Pentagon’a da girerim” dedi.

Pentagon’a da girerim!

1981 yılında Papa John Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca, Papa’nın ölüm yıldönümü olan 27 Aralık’ta mezarına gelerek çiçek bıraktı. Ancak Ağca’nın, İtalya’ya kadar vize almadan gidebilmesi hala belirsizliğini koruyor. Ülkeden sınır dışı edilmek üzere bir gün gözaltında tutulduktan sonra havalimanına gönderilen Ağca, Roma Fiumicino Havalimanı’nda İtalyan Repubblica gazetesine röportaj verdi. Ağca, “Polis bana kibar davrandı. Üç günde Roma’ya ulaştım. Yolculuğumun bir kısmında uçak, bir kısmında otomobil kullandım. Buraya gelerek büyük risk aldım. Hayatımın zaten neredeyse 30 yılını hapislerde geçirdim. Bana birkaç Türk ve yabancı arkadaşım yardım etti ama kimliklerini açıklayamam. Yolculuğun tamamını ben karşıladım. Daha fazla bir şey açıklayamam” dedi.

34 yıl önceki gibi gittim

Ağca, Avukatı Mustafa Demirbağ aracılığıyla yaptığı açıklamada ise “İtalya’ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl Roma’ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya’ya gittim, oradan da Roma’ya geçtim. 2006 yılında cenaze törenine izin verilmediği için katılamadım. Amacım insani duygularla Papa’ya mezarı başında dua etmek ve çiçek bırakmaktı. Gerekirse Beyaz Saray’a da Pentagon’a da girerim” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

‘Suikasttaki isimleri açıklayacağım’

Ziyareti kendi manevi ihtiyacı için gerçekleştirdiğini belirten Ağca, “Bundan sonraki hedefim bir televizyon belgeseli hazırlamak. Beyaz Saray’dan Ülkücüler’e kadar bütün isimlerin Papa’ya gerçekleştirdiğim suikast saldırısında oynadığı rolleri açıklayacağım. Ondan sonra da başta İslam olmak üzere bütün dinlerin teolojik çöküşünü anlatacağım bir din kitabı yazmayı planlıyorum” dedi.