Gazete Vatan Logo

Oyun mu sandın be çocuk!

Avusturya’da yaşayan 14 yaşındaki Türk çocuk, oyun konsoluna indirdiği terör materyalleri ve Viyana İstasyonu’nu bombalama planı için 8 ay hapis cezası aldı.

IŞİD hayranı Avusturyalı Mertkan G. isimli çocuk Play Station oyun bilgisayarına internetten bomba yapım planları indirince polisin dikkatini çekti. Yapılan incelemede Türkiye’den Avusturya’ya göç etmiş bir ailenin çocuğu olan Mertkan’ın, 2014 sonunda da radikal eğilimi dolayısı ile gözaltına alınmış ancak yaşı ve suçun niteliği dolayısı ile şartlı olarak serbest bırakılmış olduğu anlaşıldı. Yetkililer, Mertkan’ın IŞİD militanları ile iletişim halinde olduğunu tespit etti.

Savcı 5 yıl istedi

Viyana’da Westbahnhof tren istasyonunda bir bomba patlatmayı başarması halinde kendisine 25 bin euro ödeneceğine yönelik anlaşma yaptığı belirlendi. Bomba yapım materyallerinin bir internet sitesi üzerinden çocuğa aktarıldığı, Mertkan’ın da bunları Play Station konsoluna yüklediği ortaya çıktı. Durum böyle olunca evine düzenlenen operasyonla Türk çocuk polis tarafından gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Savcı, eylem hazırlığında olduğunu iddia ederek 5 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Mertkan 24 ay hapis cezasına çarptırıldı, 16 ayı tecil edildi. Mertkan 8 ay ıslahevinde kalacak.

Haberin Devamı