Gazete Vatan Logo

New York'ta feribot kazası: 10 ölü, 34 yaralı

Staten Adası Saint George Limanı'na girişi sırasında, aşırı rüzgar nedeniyle kontrolden çıkarak limana çarpan feribotta resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre 10 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı

Kaza sonrası evine giden feribot kaptanının, yaşadığı olayın etkisiyle intihara kalkıştığı ve ailesi tarafından engellenerek hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Manhattan ile Staten Adası arasında yolcu taşıyan feribot, Saint George Limanı'na yanaşacağı sırada rüzgarında etkisiyle hızla limana çarptı. Kaza sonra cesetler denize saçılırken, yaralıların çığlıkları birbirine karıştı. Görgü tanıkları kaza sonrasında bir çok kişinin feribottan atladığını bildirdi. Kaza sonrası Staten Adası bölgesinde sahil güvenlik, polis ve itfaiye teşkilatı arama ve kurtarma çalışmaları başlattı.

Facianın haber verilmesi üzerine New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York-Yankees Beyzbol maçını yarısıda terkederek olay yerine gitti. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, düzenlediği basın toplantısında Staten Adası, Saint George Limanında Feribot kazasını, trajedi olarak değerlendirdi. Bloomberg 10 kişinin ölümünün kesinleştiğini, 34 yaralının ise çesitli hastahanelerde tedavi altına alındığını söyledi. Bloomberg, "Bu sayılar her an için değişebilir, yaralılardan bazılarının durumu oldukça ağır, dua etmek ve ailelerine sabır dilemek zorundayız" dedi.

Bloomberg kaza nedeni konusunda kesin bir açıklama yapmak istemediğini, Staten adasında şiddetli fırtınanın yaşandığını belirterek, "Feribotta çalısanların ifadeleri alındı, alkol ve uyuşturucu testleri yapıldı. İhmal veya kaza olabilir. Bu konuda spesifik bir açıklama için henüz erken" diye konuştu. Başkan Bloomberg, kaza sırasında feribotta kaç yolcunun bulunduğunun ise henüz kesin olarak saptanamadığı kaydetti.

Bloomberg, yakınlarından haber alamayanların da, özel telefon hattından bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

KAPTANIN İNTİHAR GİRİŞİMİ İDDİASI
NY1 Televizyonu tarafından verilen haberde ise kazadan sonra evine giden feribot kaptanının yaşadığı şoktun etkisinden kurtulamayarak tabanca ile inhtihara kalkıştığı duyuruldu. Haberde, ailesi tarafından engellenen kaptanın hastaneye kaldırıldığı vurgulandı.

Kaza nedeniyle Manhattan ile Staten adası arasındaki feribot seferleri de geçici bir süre iptal edildi.

Haberin Devamı