Gazete Vatan Logo

Mucize bebek

Doktorlar, anne karnındaki bebeğin henüz bir fıstık tanesi büyüklüğündeki kalbinin üzerindeki tümörü temizledi. Kalbinden 3 kat büyük tümör temizlenen mucize bebek, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Mucize bebek

Dünyanın en saygın sağlık merkezlerinden biri olan Philadelphia Hastanesi’nde, tıp tarihine geçecek bir operasyona imza atıldı. Anne karnındaki cenine yaptığı ameliyatlarla adını duyuran hastane, geçtiğimiz günlerde yeni bir ‘sıra dışı operasyon’ gerçekleştirdi. 2016’da ‘Dünyanın en iyi 2’inci çocuk hastanesi’ seçilen kurum, anne karnındaki bebeğin kalbinde bulunan tümörü başarıyla dışarı çıkardı. Cecilia Paladino adlı Uruguaylı kadın, 5 aylık hamileyken bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için hastaneye gitti. Ancak ultrason sonuçları geldiğinde ummadığı bir durumla karşılaştı. Doktorlar bebeğin kalbinde bir tümor oluştuğunu söylemişlerdi. Bunun üzerine Juan adlı bebeğin ailesi acil bir ameliyat için ABD’nin yolunu tuttu.

İki operasyon

Bebeğin kalbini kontrol eden Philadelphia Çocuk Hastanesi doktorları, Juan’ın kalbinin boyutunun bir fıstık tanesi büyüklüğünde olduğunu söyleyerek, “Ölümcül tümörün boyutu bebeğin kalbinin 3 katı. Hayatımızda ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız” yorumunda bulundu. Söz konusu tümörün alınmazsa bebeğin doğar doğmaz hayatını kaybedeceğini söyleyen doktorlar, başarılı bir operasyonla anne karnındaki bebeğin kalbinden ölümcül tümörü çıkarttı. Juan 31 haftalıkken erken bir doğumla dünyaya geldi. Ancak daha sonra kalbinde bir tümör daha oluştu. Bunun üzerine doktorlar, ikinci bir operasyonla yeni oluşan tümörü de kalpten başarıyla çıkardı.

Haberin Devamı