Gazete Vatan Logo

Lorenzo’nun çilesi

İtalyan gazeteci Lorenzo 81 model Vespa’sıyla Avrupa turuna çıktı, İstanbul trafiğine takıldı

Lorenzo’nun çilesi

Lorenzo, ‘Burada sürücüler çok çılgın’ dedi.

- İtalyan maceracı Lorenzo Triacca, iki ay önce başlayan seyahatinde amacına ulaştı. Varese’den yola çıkıp, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan geçen Lorenzo ile İstanbul’da konuştuk. Babasının 16’ncı doğum gününde hediye ettiği 81 model Vespasıyla seyahat eden Lorenzo, 3 bin 500 km yol gitti. Fakat İstanbul sınırlarına gelince neye uğradığını şaşırdı. Lorenzo, “İstanbul çok karışık, yollar kapalı, arabalar yandan sıkıştırıyor, gürültü bağırış” dedi.

Taksici çok yardım etti

- Lorenzo, “Burada hem sürücüler hem de yollar çok çılgın. İtalya’da trafikte kurallar var ama burada hiç yok” dedi. Lorenzo, kaybolduğu sırada bir taksiciden yardım aldığını ‘Bir taksici onu takip etmemi söyledi. Onu izledim ve beni Sultanahmet’e çıkardı. İtalyan taksiciler bunu yapmazdı’ dedi. Lorenzo, barış için yola çıkan Pippa Bacca için “O farklı birisiydi” dedi.


Kuryeden tavsiyeler

- Kurye Zafer Öğüt ile İstanbul trafiğine giren Lorenzo kültür şokunu deneyimledi. Usta motorcu Öğüt’ün ‘Sıkıştığın anda makas yap, emniyet şeridini kullanmaktan çekinme. Arabaların içine kadar gir’ tavsiyelerini duyunca neye uğradığını şaşıran Lorenzo, ‘Bunlar tehlikeli olmaz mı?’ diye sormakla yetindi Boğaz trafiğine de takılan Lorenzo, ‘İtalya’da bu kadar çok yol bakım çalışması olmaz’ dedi.

Dönüşü feribotla olacak

İstanbul’dan sonra Kapadokya ve Akdeniz sahillerine gidecek Lorenzo oradan Yunanistan’a geçip feribotla İtalya’ya dönecek.

Haberin Devamı