Gazete Vatan Logo

‘Leydi El Kaide’ ile takas teklifi

‘Leydi El Kaide’ ile takas teklifi

IŞİD militanlarının, infazından kısa süre önce ABD’li gazeteci James Foley’i Teksas’ta cezaevinde bulunan ‘Leydi El Kaide’ lakaplı terörist Afiye Sıddıki’yle takas etme teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. Pakistan kökenli MIT mezunu nörobilimci Sıddıki, 2008’de Afganistan’da yakalanmış ardından da 86 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. ABD’ye terör saldırısı planlamakla suçlanan 42 yaşındaki Sıddıki, sorgusu sırasında gardiyanlardan birisinin silahını ele geçirerek sorgu memurunu da yaralamıştı.

Sıddıki’nin adı, ilk olarak 11 Eylül saldırılarının baş planlayıcısı Şeyh Halid Muhammed’in 2003’teki sorgusunda ortaya çıkmıştı.

‘Ebola bombası’

Halen Muhammed’in Guantanamo Üssü’nde tutulan mahkumlar arasında yer alan yeğeni Ammar el Beluci ile evli olan Sıddıki’nin, Ebola virüsüyle kirli bomba üretmeyi planladığı iddia edilmişti. Beyaz Saray’ın “El Kaide’nin poster kızı” olarak görülen Sıddıki’nin serbest kalmasının ABD açısından büyük bir halkla ilişkiler felaketi olacağını öne sürerek takası reddettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı