Gazete Vatan Logo

Kraliçe’nin Nazi selamı

İngiltere’nin en çok satan tabloid gazetesi The Sun, Kraliçe İkinci Elizabeth’in 1933 yılında ‘Nazi selamı’ verirken çekilen görüntülerini manşetten yayınladı

Kraliçe’nin Nazi selamı

İngiltere’de Kraliyet ailesinin Nazi sempatizanlığı her zaman tartışılan bir konu olmuştu. Ancak bu teoriyi destekleyecek bilgi ve belgeler ortada olmadığı için söylentiden öteye hiçbir zaman gitmedi. 82 yıl sonra ortaya çıkan bir video şimdi bu durumu değiştirdi. İngiliz The Sun gazetesinin manşetten verdiği haberde, o dönemde 7 yaşında olan İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, kız kardeşi Margaret, Ana Kraliçe ve Elizabeth’ın amcası eski Kral Edward görülüyor. İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasından 6 yıl önce çekilen, siyah-beyaz görüntüde kraliyet ailesinin üyeleri, ülkenin kuzeyinde bulunan Balmoral’daki konutlarının bahçesinde yürüyor. İkinci Elizabeth’in annesi, sağ kolunu ‘Nazi selamı’ vermek için kaldırıyor, Kraliçe de annesini taklit ediyor. Ayrıca, Kraliçe’nin amcası eski Kral Sekizinci Edward da aynı hareketi yaparken görülüyor.

Saray şokta

Hitler’in Almanya’da yükselişte olduğu 1933 yılında çekildiği tahmin edilen video için The Sun gazetesi görüntüyü yayınlama kararıyla ilgili, “Bu görseller 82 yıl gizli kalmıştır. Bu görüntüleri bugün yayınlıyoruz ancak bunun Kraliçe’ye ve vefat eden annesi ile kız kardeşine kötü bir yansıması olacağını düşünmüyoruz. Bu görüntü, Sekizinci Edward’ın çarpık önyargılarını ortaya koymaktadır” açıklamasını yaptı. Buckingham Sarayı ise yıllar önce çekilen görüntülerin istismar malzemesi olarak kullanıldığı savunuldu. Saray, görüntüleri sızdıranlar hakkında da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Hitler hayranı Kral

Amerikalı dul bir kadınla evlendiği için 326 gün süren Krallığını feda eden İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in amcası Kral Sekizinci Edward, Nazi sempatizanı olmakla eleştirilmiş ve 1937 yılında Münih’te Hitler ile görüldüğü fotoğrafı yayımlanmıştı. Babası Kral 6’ncı George’dan devraldığı İngiltere kraliyet tahtında 63 yıldır bulunan 89 yaşındaki Kraliçe İkinci Elizabeth’in eylülde Kraliçe Victoria’nın rekorunu kırarak, İngiltere’nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor.