Gazete Vatan Logo

Kosova'da göstericiler başbakanlığa giriş çıkışları kapattı

Kosova’da geçtiğimiz günlerde patlak veren telekulak skandalı ve yolsuzluklara karşı mücadele protestoları Kosova başkenti Priştine’de sürüyor. Öğlen satlerinde düzenlenen protestolara katılan binlerce kişi, başbakanlık binası önünde yolsuzluklar için Kosova’nın en üst düzey yetkililerini kınarken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kosova'da göstericiler başbakanlığa giriş çıkışları kapattı

Kosova Başbakanlık binası önünde geniş güvenlik önlemleri alınmasına karşın, protesto edenlerden bir grup vatandaş, polisin kullandığı şeritleri başbakanlık binasının girişindeki demirlere dolayarak, binaya giriş çıkışı kapattı. Bir saatin ardından eylemciler, "hırsızlar hapse" sloganları atarak skandala karışanların görevden alınmasını talep ettiler. Protesto edenler olaysız bir şekilde başbakanlık binasından ayrılarak Zahir Payaziti meydanında protestolara devam etti. Protesto olaysız sona erdi .

Savcılıkta ifade verdi

Protestoların ardından, milletvekili ve PDK partisi eski Parlamenter Grup Şefi Adem Grabovci, "Telekulak " davası için savcılıkta ifade verdi. Grabovci’nin telefon görüşmelerinin medyaya sızması ardından, devlet kurumlarındaki yetkililere müdahale ederek yakınlarını iş sahibi yaptığı ve ihalelere fesat karıştırdığı ortaya çıkmıştı. Grabovci, Savcılar, Drita Hajdari, Elez Blakaj, ve Lulzim Sylejmani tarafından sorgulandı. Savcılık çıkışı espriler yapan Grabovci’nin moralinin düzgün olduğu görüldü.

Haberin Devamı