Gazete Vatan Logo

Korkunç cinayet sonrası 3 günde idam kararı alındı! Gardiyana söylediği son sözleri şoke etti

ABD'de işlediği cinayetlerin karşısında yalnızca 3 gün içerisinde idam kararı çıkarılan adam ölüm gününü beklemeye başladı. Herkes hızlıca çıkan karara şaşırırken, 17 yıl boyunca hücresinde idam edilmeyi bekleyen mahkumun son sözleri şoke etti.

Korkunç cinayet sonrası 3 günde idam kararı alındı! Gardiyana söylediği son sözleri şoke etti

2005 yılının Şubat ayında soğuk bir kış günüydü. Stephen Barbee, sabah yanında uyandığı eşini öpüp uyandırdı. Birlikte kahvaltı ettiler. Barbee, daha sonra dışarıda işi olduğunu söyleyerek çıktı. Karısını çok sevdiğini söylese de ona ihanet etmekten de geri durmuyordu.

Evden çıktıktan sonra biraz dolanıp, bu sefer de sevgilisinin evine gitmeye karar verdi. Barbee'nin uzun zamandır sevgilisi olan 35 yaşındaki Sarah Underwood, tam 7 aylık hamileydi. İlgiye ve yardıma ihtiyaç duyuyordu. Bu yüzden onu sık sık ziyaret etmesi gerekiyordu.

NE DÜKKANA NE ETKİNLİĞE GİTTİLER

Posta.com.tr’den Ömer Faruk Ekinci’nin derlediği habere göre; normalde eşiyle birlikte yaşayan Barbee, sevgilisi Underwood'un hamileliğinin ilerlemesi ile birlikte onun evine yaptığı ziyaretlerin sayısını artırmıştı. Underwood, evinde eski evliliğinden olan 7 yaşındaki çocuğuyla birlikte yaşıyordu ve geçimini de oğlunun ismini verdiği bir simit dükkanından sağlıyordu.

Ama bir şeyler ters gitmişti. Dükkan o gün açılmamıştı. Underwood ve çocuğu o gün katılacaklarını söyledikleri etkinliğe de gitmemişlerdi. Bunun oldukça şüpheli olduğunu düşünen tanıdıkları, Underwood ve çocuğunun kayıp olduğunu polis ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

CANSIZ BEDENLERİ BÖYLE BULUNDU

Hemen anne-çocuğu aramaya başlayan ekipler, ikilinin cansız bedenini sığ mezarlara gömülü bir şekilde buldu. Katile dair hiçbir emare yoktu. Anne ve çocuğun cansız bedenleri sığ mezarlıkta deforme olmuştu ve herhangi bir işlem yapmak çok zor hale gelmişti. Bir gün polis merkezine gelen adamın itirafları her şeyi değiştirecekti.

Barbee, karısını çok sevdiğini söylediği için ondan asla ayrılmak istemiyor, aralarının bozulmasına bile tahammül edemiyordu. Bu yüzden karısının, sevgilisinin hamile olduğunu öğrenmemesi gerekiyordu. Bunun paniği ile sevgilisinin evine giden Barbee, burada Underwood'u ve çocuğunu boğarak öldürdüğünü polislere itiraf etti.

Hemen tutuklanan Barbee, daha sonra ifadesini geri çekti. İtirafın zorla yaptırıldığını söyleyen Barbee, masum olduğunu ve iş ortağı tarafından suçlandığını iddia etti. Daha sonra yapılan DNA testinde ise Underwood'un hamile olduğu çocuğun Barbee'den olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

3 GÜNDEN AZ SÜREDE İDAM CEZASI

Yargılanması süreci 2006 yılının Şubat ayında, mahkeme ve ceza kararı dahil olmak üzere 3 günden az süren Barbee, idam cezasına çarptırıldı.

O günden sonra idam tarihini beklemeye başlayan Barbee ve avukatları, idam kararını çok kez erteletip iptal ettirmeye çalıştı.

Dini özgürlüklerinin ihlal edildiği ve tıbbi ihtiyaçlarına ilgisiz davranıldığı iddialarıyla çok kez mahkemenin kapısını çalan Barbee'nin temyizleri reddedildi.

SON SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

16 Kasım 2022 tarihinde ise Barbee için son artık gelmişti. Sabah hücresinde uyanan Barbee, son nefesini vereceği idam odasına doğru götürüldü.

Barbee, kollarını uzatmasını engelleyen şiddetli eklem bozulması nedeniyle bir sakatlık yaşadı. Teksas eyaletinde gerçekleşen idam, Barbee'nin damar yolunun bulunmasının uzun sürmesi sebebiyle biraz gecikti. Yerel saatle 19.09'da ölümcül doz enjekte edilen Barbee'nin 19.35'te hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Ölüm anından önce son sözleri sorulan Barbee, "Herkesin kalbinde barışı ve huzuru bulmasını istiyorum" diyerek yanındaki gardiyana "Beni eve gönder" ifadelerini kullandı.