Gazete Vatan Logo

Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin, ekranlar karşısına geçti ve Rusya Ukrayna savaşı yeni bir dönemece neden olacak açıklamalarda bulundu. Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini de açıkladı. Peki, Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in kısmi seferberlik açıklaması!

Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması!

Rusya Ukrayna savaşında yeni bir dönemece girildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi seferberlik ilan etti. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi seferberliğin bugünden itibaren geçerli olduğunu açıkladı. Peki, Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in kısmi askeri açıklaması!

PUTİN’İN ASKERİ SEFERBERLİK AÇIKLAMASI!

Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Kısmi askeri seferberlik ilanı bugünden itibaren geçerli olacak.

Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya'ya katılması için referandum kararı almasının ardından, ulusa seslendi.

Batı'nın nükleer şantajına maruz kaldıklarını söyleyen Putin, toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı'nın konuşmasından öne çıkanlar:

'Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını destekliyoruz. Batı Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor. Ukrayna kalkını ölüme göndermeye çalıştılar. Batı bize nükleer şantaj yapmaya çalıştı. Toprak bütünlüğümüzü korumak için her türlü silahı kullanırız. Karşılık vermek için çok fazla silahımız var, bu bir blöf değil.”

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin ayrıca ilerleyen zamanlarda silah üretimini artıracaklarını aktardı.

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, ayaklanma olması, vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın veya ülkenin ve milletin bölünmezliğini işten ve dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hallerinde, Cumhurbaşkanı genel veya kısmî seferberlik ilânına karar verir. Kısmi seferberlik; ülkenin bir ya da daha çok bölgesinde uygulanan ve tüm güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberlik olarak adlandırılabilir. Genel seferberlik de kısmi seferberliğin tam tersi olarak topyekûn seferberliğin ilan edildiği anlamına gelir.

Haberin Devamı

RUSYA’DA SON DURUM NE? HALKIN TEPKİSİ NE OLDU?

Putin'in seferberlik ilanı, ülke halkında paniğe yol açtı. Putin seferberlik ilanıyla gönüllülere Donbas'ta savaşabilmeleri için imkan sağlanacağını da belirtti. Ülkeden çıkış yapmak isteyen Ruslar havalimanlarına akın edince uçaklarda bilet bulmak zorlaştı. Bunun üzerine uçak bileti fiyatları 5'e katlandı.