Gazete Vatan Logo

İsrail'in yeni 'silah'ı lağım suyu mu?

Filistinli köylüler, İsrail askerlerinin kendilerini püskürtmek için "lağım suyu" kullandığını öne sürdü

Batı Şeria'da, arazileri üzerine yapılan ayırma duvarlarına karşı düzenli gösterilerle mücadele veren Ramallah yakınlarındaki Filistinli köylüler, İsrail askerlerinin "yeni bir silah" kullanmaya başladığını ve kendilerini püskürtmek için "lağım suyu" kullandığını öne sürdü.

Bileyn Halk Komitesi Başkanı İyad Burnat, hafta sonu Bileyn köyünde köy sakinleri, İsrailli ve uluslararası barış eylemcilerinin rutin gösterisi sırasında protestocuların şarkılar söyleyerek ve sloganlar atarak çitlerin bulunduğu bölgeye geldiğini, askerlerin komutanının siviller üzerine ateş emri verdiğini söyledi.

Askerlerin de bunun üzerine göz yaşartıcı bombanın yanı sıra "lağım suyu" püskürttükleri iddia edildi.

Birçok göstericinin, püskürtülen su nedeniyle hemen hastalandığı belirtilen açıklamada, askerlerin suyla püskürtme yöntemi kullanmalarının ilk olmadığı vurgulandı, ancak, "pis suyu kullanmalarının bir ilk olduğu" kaydedildi.

Askerlerin Filistinlilere karşı diğer gazların yanı sıra çeşitli plastik mermiler, suyla karışık gaz, hatta sıkıştırılmış tuz ve kavrulmamış kahve çekirdeklerini de silah olarak kullandığı öne sürülüyor.

Haberin Devamı