Gazete Vatan Logo

İlk uçuş deneyiminde öldü

Jumbo jet pilotu olmak isteyen hostes Jaskinder Samra, ABD'deki uygulamalı ilk eğitimi sırasında, kiraladığı uçağı düşürdü.

British Airways hostesi Jaskinder Samra, en büyük hayali olan pilotluk eğitimini almak için gittiği ABD’de uçak kazasına yol açtı. Florida’da özel uçuş eğitimini alan 21 yaşındaki hostes, önceki gün, iki öğrenciyle birlikte kiraladıkları Cessna Skyhawk model tek motorlu uçakla havalandı.

Uçağın yakıtını düşünmeden 45 dakika yol alan Samra, göstergedeki boş depo ikazını geç fark etti. Hızla irtifa kaybeden uçak Georgia’daki havaalanı pistine 10 dakika kala düştü. Kazada pilot koltuğunda oturan Jaskinder Samra ve yardımcı pilot Abraham George yaşamını yitirirken, Shaun Thacker adlı üçüncü öğrenci ağır yaralandı.

ROTAYI SON ANDA DEĞİŞTİRDİ

ABD Federal Uçuş Otoriteleri ve Ulaşım Güvenliği Birimi, olayla ilgili soruşturma başlatırken, uçağın kiralandığı şirket ve Florida’daki pilot eğitim merkezi yetkilileri gözaltına alındı. Yetkililer üç öğrencinin uçak havalandıktan hemen sonra plandıkları rotayı değiştirdiği, yakıtın yolda bittiğini belirledi. (Star)

Haberin Devamı