Gazete Vatan Logo

İHA saldırısı: 13 ölü!

Yemen'de düğüne giden konvoya füze saldırısı yapıldı

Associated Press’in haberine göre, ABD'nin insansız hava uçağı perşembe günü Yemen’de düğüne giden bir konvoya füze fırlattı. 3 Yemenli güvenlik yetkilisine göre en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer Bayda eyaletinin El Kaide’nin güçlü olduğu Radda şehrinde gerçekleşen hava saldırısının yanmış bedenleri ve yolda patlamış arabaları arkasında bıraktığını söyledi.

Perşembe günü gerçekleşen saldırıda ölenler hakkında henüz kesin bilgilere ulaşılabilmiş değil. Bunun yanında El Kaide militanlarının konvoyda olup olmadığına dair verilen raporlar ise birbiriyle çelişiyor.

Bir askeri yetkili ilk bilgilere göre düğün konvoyunun El Kaide konvoyuyla karıştırıldığını söyledi. Aynı yetkili ölenlerin şehirde yaşayan siviller olduğunun bilindiğini belirtti. Bir başka güvenlik yetkilisi ise El-Kaide militanlarının düğün konvoyuyla birlikte hareket ettiğini söyledi.

Sonraki incelemelerde kurbanların sivil olduğu belirlenirse, yapılan saldırının ABD’ye karşı öfkeyi ateşleyeceği düşünülüyor. Sana hükümeti ise şimdiden ABD’ye karşı tavır almış durumda.

Yemen’deki füze saldırıları, ABD-Yemen’in Washington’un terörist saldırılarının en tehlikeli ağı olarak tanımladığı Arap yarımadasında El Kadie’ye karşı yürüttükleri iş birliğinin bir parçası.

Haberin Devamı