Gazete Vatan Logo

Hollywood'u sarsan çifte cinayet! Gece parti ile başladı ölüm ile bitti

Depo partisinde başlayan eğlence çifte cinayet ile sonlandı. Christy Giles ve Hilda Marcela Cabrales-Arzola iki arkadaşın cesetleri farklı hastanelerde bulundu. Soruşturma ile ilgili sürpriz isim tutuklandı.

Hollywood'u sarsan çifte cinayet! Gece parti ile başladı ölüm ile bitti

Bir depo partisindeler... Partiye katılanlar mekandaki hareketli müzik eşliğinde dans ederek stres atıyor, bir yandan da tanımadıkları insanlarla sosyalleşip gecenin tadını çıkartıyor. Hilda Marcela Cabrales-Arzola ve yakın arkadaşı Christy Giles de o insanlardan... Yanlarında üç de erkek var. Üstelik bu üç erkek Hollywood dünyasında ismi bilinen, sinema sektöründe kariyer yapmış isimler. Gecenin sonunda olacaklar ise Hollywood dünyasını sarsmış durumda.

O gece başlarına gelecek olanlardan habersiz bir şekilde birbirlerine telefon açtılar. Mimar Hilda Marcela Cabrales-Arzola"Geliyor musun?" dedi, modellik yapan Christy Giles arkadaşını, "Elbette" diye yanıtladı. Cabrales-Arzola ve Giles iki yakın arkadaştı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki kız arkadaştan Giles 24, Cabrales-Arzola ise 26 yaşındaydı. İkisi de iş güç sahibi, ayakları yere basan, yoğun iş hayatının stresini akşamları sosyalleşerek atmayı seven iki dosttular. Cabrales-Arzola, Monterrey Üniversitesi’nden birincilikle mezun oldu. Mimarlık bürosunda proje yöneticisi olarak çalışan Cabrales-Arzola yakın zamanda Kanada'ya taşınmayı planlıyordu.

Haberin Devamı

Giles ise bir modeldi ve sosyal medyada hatırı sayılır bir takipçi kitlesi vardı. 13 Kasım gecesi de aslında her şey yolunda gidiyordu. Birlikte bir depo partisine gideceklerdi. Her zamanki gibi hiç tanımadıkları insanlarla birlikte dans edecek, gecenin sonunda evlerine ulaşıp sabah yoğun iş tempolarına kaldıkları yerden devam edeceklerdi. Fakat işler hiç de planladıkları gibi gitmeyecekti. Çünkü onlar 14 Kasım sabahında doğacak olan güneşi hiç göremeyecekti.

GÜVENLİK KAMERALARINA DA YANSIDI

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin dünyaca ünlü Los Angeles şehrinde bir depo partisi. Bir hayli geç bir vakit olmasına rağmen herkesin neşesi yerinde. Partiye katılanlar mekandaki hareketli müzik eşliğinde dans ederek stres atıyor, bir yandan da tanımadıkları insanlarla sosyalleşip gecenin tadını çıkartıyor. Hilda Marcela Cabrales-Arzola ve yakın arkadaşı Christy Giles de o insanlardan biri. Yanlarında üç tane erkek daha var. Üstelik bu üç erkek Hollywood dünyasında ismi bilinen, sinema sektöründe kariyer yapmış isimler. Ancak kız arkadaşlar onların şöhretinin farkında değil. İlk defa tanıştıkları adamlarla birlikte bir yandan dans edip sohbet ediyorlar. Hatta gecenin ilerleyen saatlerinde birlikte fotoğraf dahi çektiriyorlar. Karşılarındaki adamlarla kurdukları sıcak diyalog, Cabrales-Arzola ve Giles'e güven veriyor. Gecenin sonunda mekandan beşi birlikte ayrılıyorlar. Saat 05.30 sıralarında mekandan ayrılan beşli, içlerindeki en ünlü ismin evine doğru yol alıyorlar. Mekandan birlikte ayrıldıkları anlar güvenlik kameralarına da yansıyor.

Haberin Devamı

İKİ FARKLI HASTANENİN ÖNÜNE BIRAKTILAR

Olayların seyri tam da bu noktada hızlı bir şekilde değişiyor. O gece o evde yaşananlardan sonra bir daha hiçbir şey aynı olmuyor. Christy Giles ve Hilda Marcela Cabrales-Arzola'nın cansız bedenleri sabahın ilk ışıklarına varmadan ayrı ayrı iki farklı hastanenin önüne bırakılıyor. Tablo ürkütücü. Henüz 20'li yaşlarında olan ve başarılı iş hayatlarıyla çevrelerindeki insanlar tarafından imrenilen bu iki genç kadın artık hayatta değil. Üstelik cansız bedenleri iki farklı hastaneye bırakılıyor.

Haberin Devamı

İki genç kadının dostları yaşananlardan ötürü dehşete düşmüş durumda. Bu iki genç kadının başına o gece ne geldi? Nasıl oldu da bu iki dost sadece birkaç saat içinde hayattan koptu? Durum çok geçmeden polise bildiriliyor, olayla ilgili soruşturma başlatılıyor. Soruşturmanın detayları ise sadece iki dostun yakınlarını değil Hollywood dünyasını da sarsacak cinsten.

120 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

13 Kasım 2021 gecesinde yaşanan iki genç kadının gizemli ölümünü soruşturan ekipler, olaydan bir ay sonra sürpriz bir ismi gözaltına aldı. Bu isim 37 yaşındaki David Pearce'ten başkası değildi. Gözaltına alınan Pearce kısa süre içinde tutuklandı. Sadece Christy Giles ve Hilda Marcela Cabrales-Arzola değil, 11 yıl içinde yedi farklı kadına daha tecavüz ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suçlandı. Pearce, zorla cinsel ilişki ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya.

Haberin Devamı

Los Angeles Bölge Savcısı George Gascon, Pearce'ın suçlamalardan suçlu bulunması halinde maksimum 120 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini duyurdu. Pearce'ın savunma avukatı ise müvekkilinin yetersiz bilgiyle tutulduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Pearce'ın yanındaki diğer iki adamın kimliğini de açıkladı. Bu isimler 42 yaşındaki aktör Brandt Osborn ve kameraman Michael Ansbach'tı.

Osborn ile çalışan aktörler Alexandra Creteau ve David Murrietta Jr. olayın kamuoyuna yansımasından sonra sessizliklerini basın mensuplarına bozdu. İkili, Osborn'un kendilerine kasım ayında bir çekim sırasında arkadaşlarıyla birlikte tanımadıkları kadınlarla parti yaptığını anlattı. Murrietta Jr.'ın iddiasına göre aktör Osborn, ona şunları söyledi:

"Hayatımın en çılgın hafta sonunu geçirdim. Kızların yanında illegal maddeler vardı. Evden kısa süreli ayrıldım. Döndüğümde içlerinden biri ölmüştü. Nabzını kontrol ettik. 911'i arayıp başımızı belaya sokmak istemedik. Arabayı sürerek onu bir hastanenin önüne bıraktık."

'CİNAYET' DEDİLER

Los Angeles İlçe Adli Tıp Departmanı Adli Tıp Kurumu'na göre Giles kokain, fentanil, gama-hidroksibütirik asit ve ketamin karışımı nedeniyle hayatını kaybetti. Cabrales-Arzola ise vücudundaki kokain, ekstazi ve diğer ilaçlar nedeniyle çoklu organ yetmezliğinden ötürü yaşamını yitirdi. Adli tıp görevlileri, her iki kadının ölüm şeklini de cinayet olarak sınıflandırdı.

Pearce'ın 42 yaşındaki aktör arkadaşı Brandt Osborn, olaydan sonra iki kez suç ortağı olmakla suçlandı. Osborn, ilk olarak 15 Aralık'ta tutuklandı, ancak savcılığın tutuklama bilgilerini reddetmesinden iki gün sonra serbest bırakıldı. 47 yaşındaki kameraman Ansbach ise 16 Aralık'ta 100 bin dolarlık (1 milyon 722 bin 260 TL) kefaletle serbest bırakıldı. Savcılar henüz ona karşı suçlamada bulunmadı. Olayın baş sorumlusu olarak gösterilen Pearce ise 11 Temmuz'da ön duruşmaya çıkacak.