Gazete Vatan Logo

‘Her şey Yusor’un türbanıyla başladı’

Komşuları ve yakınları anlattı:

Kurbanların yakınları, cinayetin nefret suçu olduğu konusunda hem fikir. Öldürülen Şadi Barakat’ın akrabası İsmail Mohareb, cinayetin park nedeniyle işlenmiş

olabileceği iddialarına inanmadığını söyledi. “Bu kesinlikle doğru değil” diyen Moharab, tepkisini şöyle dile getirdi: “Şadi, geçtiğimiz yıldan beri orada yaşıyordu. Eşi yanına taşınıncaya kadar komşularıyla hiçbir problem yaşamamıştı. Eşi Yusor başörtülüydü ki bu onun Müslüman olduğunun açık bir göstergesiydi. Tüm problemler de bundan sonra başladı. Eğer bu cinayetin park meselesinden dolayı gerçekleştiğini söyleyenler varsa, bu ayrıntıyı bilmemelerindendir. Bunlar onların Müslüman olmalarından, Kelime-i Şehadet getirmelerinden oldu.”

‘Burada park sorunu yok’

Barakat ailesinin yan sokağında yaşayan Atish Lakhu da herhangi bir şikayet duymadıklarını söyledi: “Eğer park alanı yüzünden daha önce de tartışma olsaydı duyardım. Hemen karşı taraflarında yaşıyorum. Burada park sorunu olduğunu da açıkçası fark etmedim. Her dairenin kendine ait, rezerve edilmiş park alanı var. Ev arkadaşımın yerine park edenler oluyor, ancak yol kenarına da park edebiliyoruz. Park etme gerçekten bir sıkıntı vermiyor” dedi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı FBI yürütüyor
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri, üç Müslüman gencin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill’deki evlerinde komşuları tarafından öldürülmesiyle ilgili ön soruşturma başlattı. FBI’dan yapılan açıklamada Kuzey Carolina Üniversitesi yerleşkesi yakınındaki Chapel Hill Kasabası’nda işlenen cinayetlerde herhangi bir federal yasa ihlalinin olup olmadığını belirlemek amacıyla ön soruşturma başlatıldığı belirtildi. Polis, otoparkla ilgili bir komşu anlaşmazlığı ihtimali üzerinde dururken, katil zanlısı Hicks’in sosyal medyada kendini ‘ateist’ olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması, cinayetlerin kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle işlendiği şüphesine neden oldu.