Gazete Vatan Logo

Halep'te hastaneyi bombaladılar! 1 doktor öldü, 2 yaralı!

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin Halep kentinde yer alan Rusya'ya ait askeri bir hastaneye muhalif militanlar tarafından düzenlenen bombardıman sonucunda bir doktorun öldüğünü, ikisinin de yaralandığını açıkladı.

Halep'te hastaneyi bombaladılar! 1 doktor öldü, 2 yaralı!

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, askeri sahra hastanesine, militanlar tarafından düzenlenen bombardımanın 12.21 ve 12.30 saatleri arasında sürdüğü ve o esnada doktorların Halep sakinlerini tedavi etmekte olduğunu belirtti.

Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda bir Rus doktor hayatını kaybederken, iki doktor ağır yaralandı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar oldu.

?'BU CİNAYETLERDEN SADECE MUHALİFLER SORUMLU DEĞİL'

"Şüphesiz, bombardıman muhalif militanlar tarafından düzenledi" diyen Konaşenkov, "Militanların, hastanenin hasta kabul odasının bilgileri ve koordinatlarını kimlerden aldığını anlıyoruz. Nitekim Halep'teki çocuklara yardım eden doktorlarımızın ölmesinden ve yaralanmasından yalnızca muhalif militanlar sorumlu değil" ifadelerini kullandı.

'DOKTORLARIMIZI KANI PERDE ARKASINDAKİLERİN ELİNE DE BULAŞTI'

Konaşenkov şöyle devam etti: "Doktorlarımızı kanı bu cinayetlerin emrini verenlerin, yani bu canavarları yaratan, besleyen, silahlandıran ve vicdanları rahat etsin diye onları muhalif olarak adlandıranların eline de bulaşmıştır. Evet, beyler ve hanımefendiler; ABD, İngiltere, Fransa ve diğer yerlerde teröristleri koruyanlar, sizlerden bahsediyorum." Rus askeri doktorlar, Halep'in doğusunda militanlardan geri alınan mahallelerin sakinlerine tıbbi yardım sunmaya başlamıştı. Doktorların kurdukları klinikte, çocukların tedavi edilmesi için bir bölüm, ameliyathane, yoğun bakım odası, laboratuvar ve röntgen birimi yer alıyor.

Haberin Devamı