Gazete Vatan Logo

Fransa’da benzin hırsızlığı arttı

Fransa’da sosyal hakları ve iş güvencesini sınırlayan yeni çalışma yasası protestoları kapsamında petrol rafinerilerindeki grev devam ederken, Fransızların internet arama motoru Google’da son dönemde en çok araştırdığı şey, benzin deposundan nasıl yakıt çalınacağı oldu.

Fransa’da benzin hırsızlığı arttı

Google Trends istatistik raporlarına göre, Fransızlar Google’da en çok Fransızcada ‘benzin deposundan pompayla yakıt çalmak’ anlamına gelen ‘sifonner’ kelimesini aradı. Ülkedeki 12 bin benzin istasyonun yarısına yakınında benzin kıtlığı yaşanırken, aracı için yakıt bulamayan bazı Fransızlar geceleri başka araçların benzin depolarından yakıt çalmaya başladı.

Sendikalar, rafinerilere giden yollardaki barikatları hala kaldırmış değil. Bazı rafinerilere ulaşım tamamen kesilmişken bazılarına sınırlı erişim sağlanabiliyor.

Fransa’nın en büyük işçi konfederasyonu CGT üyeleri, hafta sonundan itibaren tüm Fransa’da rafineri ve petrol depolarının önünü kuşatarak, benzinliklere yakıt gönderimini engelliyor.

Bir elde çiçek diğerinde meşale

Fransız polisi, önceki gün başkent Paris’te düzenlenen eylemlerde göstericilerle çatışmış, çıkan olaylarda 16 gösterici tutuklanmıştı.